donderdag 1 mei 2014

Thuis actrice Marleen Merckx in De Neus van Pinokkio @ Vlaamse actrices


Welke bekende actrice verscheen naakt op televisie? Marleen Merckx of Martine Jonckheere? Tom Waes en Cath Luyten wagen een gok in De neus van Pinokkio op Eén

In de laatste aflevering van De neus van Pinokkio op zondag 2 juni buigen bekende gasten Tom Waes en Cath Luyten zich over enkele onwaarschijnlijke showbizzverhalen. Was het Marleen Merckx of Martine Jonckheere die in de jaren tachtig even naakt opdook in een programma van Ivan Heylen? Zou het kunnen dat Eric en Sonja ooit een wereldbekende band over de vloer kregen op hun trouwfeest? En welke geniale uitvinding werd in 1969 echt getoond op televisie?

Dat was ik, nee ik
Naakt bij Ivan Heylen
In de jaren 80 dook er in het erotische programma Op zoek naar … in elke aflevering een naakte vrouw op naast Ivan Heylen. En blijkbaar was er soms ook bekend Vlaams vlees te zien. Zondag wandelen Marleen Merckx en Martine Jonckheere de studio binnen. Een van hen beiden had in 1986 een naaktscène in het programma van Ivan. Maar wie was het? Simonneke uit Thuis of Marie-Rose uit Familie?

De oude doos
Geniale uitvinding
Televisie gaf steeds ruimte aan mensen en hun geniale uitvindingen. Wijsmakers Tine en Adriaan spelen twee mogelijke situaties na waarin een man en een vrouw een bijzondere uitvinding met de wereld delen. Welke gekke uitvinding ging in 1969 de wereld veranderen: een bijzonder weerinstrument of een alternatief voor de thermometer?

Het verhaal
Een wereldster op je trouwfeest
In 2009 kregen Eric en Sonja bijzonder hoog bezoek op hun trouwfeest. Na een plaatselijk optreden stapte een wereldbekende band een klein zaaltje in Oost-Vlaanderen binnen en zong daar voor het pasgehuwde koppel hun grootste hits. Tot op vandaag de dag gelooft amper iemand het verhaal van Eric, een grote fan van de band.

De tv stopt nooit
Illusionisten
Deze week zijn de Wijsmakers in de wereld van de illusionisten gedoken. Veel goochelaars zijn in de voetsporen van David Copperfield getreden en hebben een eigen show gekregen op de televisie. Tine en Adriaan stellen elk een programma van een Amerikaanse illusionist voor, maar slechts één van die shows is echt. Welke Wijsmaker vertelt de waarheid?

Hit van de week
Fanfares
Deze week komen drie fanfaregroepen hun lijflied zingen. Twee van die fanfares zijn echt en kan men boeken voor alle soorten feesten. De derde is vals. Die groep werd deze week door de programmamakers gebeld en hun act is verzonnen.

Thuis-actrice Marleen Merckx deed het ooit poedelnaakt

Zondagavond konden we in 'De Neus van Pinokkio' de blote borsten van Marleen Merckx in volle glorie bewonderen. De Thuis-actrice ging in 1986 voor heel Vlaanderen naakt aan de zijde van Ivan Heylen in diens tv-show Op Zoek Naar. Een complete verrassing voor 'Simonneke' want zij herinnerde zich helemaal niets meer van die bewuste opname, en al helemaal niet meer van de naaktscène waarin ze geheel bloot uit de douche stapt, de badkamer in.

Geen betere presentator voor De neus van Pinokkio dan Bart Peeters, die al jaren vol overgave in de wereld van de media ronddartelt.

Hij wordt elke week geflankeerd door wijsmakers Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, die hem met veel plezier de meest onwaarschijnlijke verhalen aan de hand doen.

De Neus van Pinokkio bestaat uit volgende rondes:
HET VERHAAL
In de ronde Het verhaal toont De neus van Pinokkio een reportage met een onwaarachtig verhaal. De centrale vraag is eenvoudig: is dat verhaal waar of niet?

DIT IS ZE/DIT IS ‘M
In deze ronde duikelt Bart iemand op uit een ver verleden; een onbekende figuur die zich in ieders collectief geheugen heeft gegrift door zijn of haar passage in de media. De rubriek begint met "Hier is ze!" of "Hier is ‘m!", al komen op dat moment niet één, maar twee mensen op. Ze vertellen beiden dat zij de persoon zijn uit het fragment. Maar wie is de échte?

IK BEN HET, NEEN IK
Dit is ze/Dit is ‘m wordt afgewisseld met de ronde Ik ben het, neen ik. In die ronde staan bekende en onbekende figuren centraal. De twee wijsmakers nemen plaats naast de figuur en vertellen elk een verschillend verhaal over de gast. De vraag is: welke van de twee verhalen is waar? Of zijn ze allebei waar?

DE OUDE DOOS
In korte filmpjes spelen de twee wijsmakers fragmenten na uit de oude doos. Het gaat om fragmenten die zo onwaarschijnlijk zijn dat je nauwelijks kunt geloven dat ze echt bestaan. Dat is dan ook de vraag: welke van de twee nagespeelde fragmenten bestaat echt?

DE TELEVISIE STOPT NOOIT
Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een format over. Nationale en internationale televisieformats gaan soms echt ver. In deze ronde toont De neus van Pinokkio fragmenten van twee programma’s. Welke van de twee hebben de wijsmakers zelf verzonnen?

HIT VAN DE WEEK
Veel mensen proberen het, maar het valt weinig mensen te beurt: beroemd worden. Veel zangers en performers opereren net onder de horizon van bekendheid, maar er zitten wel pareltjes tussen. De neus van Pinokkio geeft iedere week aan drie performers de kans om hun ding te komen doen, maar een van die drie acts heeft De neus van Pinokkio zelf in het leven geroepen. Welke? 4

DE FINALE
De speler uit het publiek die het snelst alle antwoorden juist kon inschatten, vormt in de finale een team met de beste bekende speler. In die finale proberen ze samen de pot te lichten. Lukt dat, dan gaat de onbekende speler met de centen naar huis.

Het spel gaat als volgt: Bart stelt vragen over de brede actualiteit van de showbizz. Hij koppelt er telkens een bewering aan vast. Beide spelers antwoorden "waar" of "niet waar". Ze moeten beiden vijf juiste antwoorden formuleren in negentig seconden. Als alleen de onbekende speler daarin slaagt, wint die de pot. Als ook de bekende speler erin slaagt, dan wordt de pot verdubbeld en krijgt de onbekende speler dus het dubbele bedrag van de pot.

Marleen Merckx (55) ging naakt in programma Ivan Heylen
'Thuis'-actrice: ‘Ik herinner me niets van mijn naaktscène’

De seksscène komt uit het programma Op Zoek Naar, waarvan elke aflevering met vrouwelijk naakt werd opgeleukt.

 Marleen Merckx ging in 1986 voor heel Vlaanderen naakt aan de zijde van Ivan Heylen in diens tv-show Op Zoek Naar. Dat leerde de kijker gisteravond in De Neus van Pinokkio. ‘Een complete verrassing, want ik herinner me niets meer van de opnames of het programma.’

‘Ik viel compleet uit de lucht toen de makers me belden. Of ze een tv-fragment mochten gebruiken waarin ik naakt te zien ben. De opnames en het programma zijn één blinde vlek. Niet verwonderlijk: mijn herinneringen zijn meestal gebaseerd op de kleren die ik op dat moment droeg.’

Productiehuis Alaska roerde voor de laatste aflevering van De Neus van Pinokkio in het verleden van Marleen Merckx (55) en kwam aanzetten met een fragment uit 1986 waarin de Thuis-actrice naakt figureert aan de zijde van kleinkunstenaar Ivan Heylen. De scène met de bekende Belgische babe komt uit het programma Op Zoek Naar, waarvan elke aflevering werd opgeleukt met vrouwelijk naakt.

Gisteravond werd het fragment eerst gecensureerd vertoond. Met onherkenbaar gezicht, bedoelen we dan. Alleen de tetten bleven zichtbaar. Het publiek en gasten Tom Waes en Cath Luyten moesten raden: was het Marleen Merckx of Familie-actrice Martine Jonckheere? ‘Ik ging ervan uit dat zowat iedereen op Martine zou gokken. Ik denk dat zij meer zo’n imago heeft dan ik’, aldus Merckx.

Niet preuts

Of ze niet vreest dat het fragment een eigen leven zal gaan leiden op het internet? ‘Ik lig daar niet wakker van, ik ben niet preuts. Ik was bovendien jong en zag er zo slecht niet uit. Zou daar trouwens iemand in geïnteresseerd zijn? Oh, laat ik eens een naakte Marleen Merckx googelen. Maar misschien onderschat ik de kracht van de sociale media, twitter en facebook.’

Merckx ging voorts nog topless voor Tv Touché, een satirisch programma uit de jaren tachtig. Ook dat fragment passeerde gisteren de revue. ‘Samen met tientallen andere vrouwen zing ik een lied waarin we de toenmalige regering-Martens op de korrel nemen. Eerst nog braaf in bikini en badpak met harde stijve tepels van de kou op het strand, maar later doen alle meisjes hun bovenstukje al zingend uit. Die andere vrouwen hebben toen zelfs druk gesolliciteerd om hun topje te mógen afnemen en hun borsten op tv te tonen, want ze waren ervan overtuigd dat ze zo ontdekt zouden worden.’

Daarmee heeft de kijker in één keer al haar naaktloperij op tv gehad. ‘Dat denk ik toch. (Aarzelt) Want misschien komen ze volgende week wel met een nieuw fragment aandraven dat ik vergeten ben.’

Marleen Merckx (Leuven, 11 april 1958) is een Vlaamse actrice die bekend is om haar rol als Simonne Backx (Simonneke) in de Vlaamse televisiesoap Thuis op één. Ze speelde ook gastrollen in Postbus X, Merlina en De Wet volgens Milo.

Ze acteerde in de films Een vrouw tussen hond en wolf, De Witte van Sichem en Brussels by Night.

In het theater stond ze met Wintertulpen, een monoloog over een vrouw die verneemt dat ze borstkanker krijgt, in een regie van Steph Goossens. Naast Wintertulpen, acteert ze nog bij andere voorstellingen van het professionele theatergezelschap Paljas Produkties. Zo is ze in 2011 onder meer te zien "Frankie en Johnny", "10 jaar thuis" en "Leven in een krabbenmand".

Ze heeft ooit meegedaan aan Witte Raven BV, waar ze valkenier moest worden. In 2006 deed ze mee in De tabel van Mendelejev. In januari 2007 was zij, samen met Annemarie Picard, te zien in Beste vrienden op één. Ze deed ook mee in het spelprogramma De Neus van Pinokkio op één, als de bekende naakte BV.

Marleen Merckx is gehuwd met de Nederlander Michael Das (ze trouwden op 30/12/1995) en heeft één dochter, Britt (1998).

In 2011 is ze na lange tijd nog eens te zien in een andere serie dan Thuis. Ze speelt in de fictiereeks De Ronde, een reeks van Woestijnvis, geschreven door Jan Eelen voor Eén, en heeft ze een gastrol in de Vlaamse serie "Vermist".

Filmografie Marleen Merckx
Filmografie als actrice
Jaar     Titel     Rol     Opmerkingen
Films
1979     Een vrouw tussen hond en wolf     "Onbekend"    
1980     De Witte van Sichem     Vriendin van Liza    
1983     Brussels by Night     Dienster    
Televisie
1979     Het sprookjestheater     "Onbekend"     Mini-series
1983     TV-Touché     "naaktscène op strand"    
Merlina     Mw. Wang     3 afleveringen
Het liegebeest     (stem)    
1984     Jacobus en Corneel     Anderen    
?     Postbus X     Zwarte Maggie     1 aflevering: "De vloek van Zwarte Maggie"
2000     Brussel Nieuwsstraat     "Onbekend"    
2001     Liefde & geluk     Marleen Merckx     1 aflevering: "Showtime"
Chris & Co     Simonneke    
Oei     "Onbekend"    
2005     De wet volgens Milo     Mevrouw De Pater     1 aflevering
1995-heden     Thuis     Simonne Bomans-Backx     3200 afleveringen (1 juni 2012)
2011     De Ronde     Chris Marconi     9 afleveringen
2011     Vermist III     Karlien Coninckx     1 aflevering
2012, 2013     Danni Lowinski     Suzy     3 afleveringen
2014     De Zingaburia     Heks     1 aflevering

Marleen is verre familie van Eddy Merckx. Ze heeft het lange tijd niet geweten, maar kwam er via een nicht achter nadat zij op televisie had verklaard géén familie te zijn van de voormalige wielrenner. Hun betovergrootvaders waren neven.

TV Touché : Cantate Solarium zingt voor Wilfried Martens, topless

TV Touché met Jessy De Caluwé, Herman Van Molle en Alida Neslo uit maart 1984.
Welkomslied voor Wilfried Martens door het zonnenbankkoor uit Knokke-Heist, solist Marleen Merckx, gans bloot.

Marleen Merckx naakt voor Ivan Heylen

Opmerkelijke onthulling in 'De Neus van Pinokkio' gisteravond. Bekende gasten Tom Waes en Cath Luyten moesten zich over een onwaarschijnlijk showbizz-verhaal buigen: wie dook in de jaren tachtig even naakt op in 'Op zoek naar...', een programma van Ivan Heylen? De keuze ging tussen Marleen Merckx, Simonneke uit Thuis, of Martine Jonckheere, beter bekend als Marie Rose uit Familie. Uiteindelijk bleek het Marleen Merckx te zijn die hot was. Zij mocht in schoonheid de laatste aflevering van 'De Neus van Pinokkio' afsluiten.

Thuis-actrice gaat volledig naakt

Jammer maar helaas, ‘Thuis’ zit er alweer op. Terwijl half Vlaanderen het Luc-mysterie probeert te ontrafelen, loopt een ander Thuis-typetje zomaar even zonder stof om het lijf in de kijker. Tip: als ze weer maar eens gebleten heeft, trekt ze een geniale karikatuurkop.
U wist het wellicht niet, maar ook vóór Thuis deed Marleen Merckx al wel wat acteerwerk. Zo speelde ze mee in de film ‘De Witte van Sichem’, ‘TV-Touché’ en ‘Merlina’. Écht opvallen deed de toen 29-jarige Simonneke in 1986 toen ze meespeelde in het programma ‘Op Zoek Naar’. Hoewel ze het zelf niet meer weet – het is dan ook 27 jaar geleden en naar eigen zeggen herinnert ze enkel zaken aan de hand van de kleren die ze op dat moment droeg – stond Merckx in Evakostuum voor de camera en naast kleinkunstmijnheer, vrouwenzot en Wendy Van Wanten fan Ivan Heylen.

Geen al te beschamende vertoning, al zegt ze het zelf. “Ik lig daar niet wakker van, ik ben niet preuts. Ik was bovendien jong en zag er zo slecht niet uit”, vertelt ze in Het Nieuwsblad. De naaktscène kwam gisteren plots boven in het programma ‘De Neus van Pinokkio’, alwaar de mensen moeten gokken of dat naakte wezen Marleen Merckx of Martine Jonckheere was. Het antwoord op dit vraagstuk weet u ondertussen dus al.

Simonneke gaat uit de kleren

Marleen Merckx, beter bekend als Simonneke uit Thuis, gaat binnenkort uit de kleren gaat. Niet voor de serie, wel voor de nieuwe theaterproductie waarin ze vanaf vanavond te zien is.

‘Frankie en Johnny’, zo heet de allernieuwste theaterproductie waarmee Marleen Merckx vanavond in première gaat. “Het is een romantische komedie met een lach en een traan, over aantrekken en afstoten”, aldus de actrice in Het Nieuwsblad. Haar personage en dat van haar medeacteur Bert Cosemans worden verliefd op elkaar en dus belanden de twee samen in bed.

En omdat de meeste koppeltjes niet hun kleren aanhouden tijdens een stomende vrijscène, doen Marleen en Bert dat ook niet. “Maar mensen die speciaal daarvoor naar het theater komen, zijn eraan voor de moeite. We houden het allemaal heel zedig”, vertelt ze nog.

Marleen Merckx naakt in De Neus van Pinokkio

In het één-programma ‘De Neus Van Pinokkio’ zagen we twee leuke fragmenten waarin Marleen Merckx naakt te zien was en ook ging Martine Jonckheere naakt. Op de foto's bieden wij u het eerste fragment aan uit ‘Op zoek naar (1983)’.

Marleen Merckx toont blote borsten op tv

Marleen Merckx, u wel bekend van de serie Thuis, ging in een ver verleden topless op televisie. Inderdaad, u hoort het goed, de brave Thuis actrice. Ze toonde haar blote borsten aan iedereen en blijkbaar zat ze daar helemaal niet mee in. Genieten van de tieten van Simmoneke uit Thuis!

Luc Appermont heeft een pleegkleindochter die Luc heet, Hilde Crevits is géén familie van Lenny Kravitz, maar Mark Uytterhoeven is wél de best geklede man van 1986. Dat kwamen de kijkers allemaal te weten in het eerste seizoen van De neus van Pinokkio.

In het tweede seizoen duikelt Bart Peeters opnieuw ware en minder waargebeurde verhalen uit de wondere wereld van de showbizz op. En ook in 2014 krijgt hij daarbij de hulp van twee zeer professioneel opgeleide wijsmakers: Adriaan Van den Hoof en Tine Embrechts. Zij kruipen weer in de huid van personages uit oude televisiefragmenten, geven een bloemlezing van onwaarschijnlijke internationale televisieformats en halen mensen in de studio met een ongeloofwaardig showbizzverhaal.

Of de verhalen die ze vertellen ook echt waar zijn, weten alleen zij. Het is aan het publiek om de waarheid van de leugen te onderscheiden en zo uiteindelijk de pot van Pinokkio binnen te halen. Gelukkig krijgt het publiek daarbij de hulp van bekende medemensen zoals Jelle en Clara Cleymans, Mathias en Staf Coppens, en ook mensen die géén familie zijn van elkaar.

De neus van Pinokkio is een komisch spelprogramma uit 2013 op de Belgische zender Eén. Het programma wordt gepresenteerd door Bart Peeters. Adriaan Van den Hoof en Tine Embrechts zitten in het panel, twee andere Bekende Vlamingen zijn deelnemers.

De naam verwijst naar het verhaal van Pinokkio, wiens neus langer werd als hij loog.

In het programma laten Van den Hoof en Embrechts onder andere televisiefragmenten zien die al dan niet werden uitgezonden. Het publiek en de gasten dienen te gokken welke het valse of echte fragment is. Per goed antwoord dat een toeschouwer uit het publiek geeft, gaat er een bepaald geldbedrag in een pot. De gast en toeschouwer die als snelste de meeste juiste antwoorden hebben gegeven, gaan naar de finaleronde. Daar kan de toeschouwer het geldbedrag winnen als hij binnen een minuut vijf goede antwoorden kan geven. Wanneer de gast ook vijf goede antwoorden geeft, wordt het geldbedrag verdubbeld.
Martine Jonckheere naakt in Bunker

In de laatste aflevering van ‘De Neus Van Pinokkio’ op één, zagen we Martine Jonckheere naakt. Ze ging volledig naakt in de film ‘Bunker’.
Rondes

    In de eerste ronde wordt een filmfragment getoond met daarin bijvoorbeeld de spelassistente, een speler die flatert met een antwoord, een hevige discussie tussen een presentator en zijn gast, ... Na het fragment komen twee personen de studio binnen. Een van hen was te zien in het bewuste fragment. Bedoeling is dat men de correcte persoon aanduidt.
    In de tweede ronde worden twee vergeten filmfragmenten uit de oude doos getoond. De fragmenten worden gespeeld door Peeters, Van den Hoof en Embrechts. Op het einde van de spelronde wordt het originele bestaande fragment getoond.
    De derde spelronde is een reportage over een sterk verhaal waarin een Vlaming op een of andere manier een connectie zou hebben met een internationale ster of waar een Bekende Vlaming een geheim van zichzelf prijsgeeft. Men dient te gokken of het verhaal waar of niet waar is. Een voorbeeld is Thuis actrice Marleen Merckx, ging ze naakt of niet op televisie?
    In de vierde ronde worden twee bizarre spelprogramma's of reclamespots getoond. Een programma daarvan werd verzonnen door de "De neus van Pinokkio", het andere bestaat effectief. Bedoeling is om het echte programma aan te duiden.
    Doorlopend worden drie personen voorgesteld die een bepaald beroep of hobby uitvoeren zoals een schlagerzanger of een levend standbeeld. Een van de drie personen is nep en dient men aan te duiden.
    In de finaleronde worden allerhande feiten gezegd over (inter)nationale sterren. De finalisten moeten gokken of het feit echt of vals is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten