De beste Vlaamse naaktscènes op tv en cinema van 2013
Het is weer december, dus tijd voor de overzichtslijstjes van 2013. De Belgische babes lieten zich ook in 2013 weer van hun beste kant zien. Op tv en cinema lieten onze Vlaamse actrices zien, dat ze nog steeds tot de top van de wereld behoren.
In onderstaand overzicht hebben we de 10 mooiste en beste Vlaamse naaktscenes van 2013 nog eens op een rijtje gezet, op naar 2014!
1. Ann Ceurvels naakt in Salamander
Ann Ceurvels als Karin Rasenberg bloot in Salamander
Met de gretige hulp van Karin Rasenberg(Ann Ceurvels) ontdekt Paul Gerardi dat Salamander een lid van de koninklijke familie heeft gered van een smerig schandaal. Hij krijgt opdracht de senatorsvrouw topless te verleiden om nog meer te weten te komen.
Daarmee zet Paul zijn huwelijk pas echt op het spel. Intussen wordt duidelijk dat de opdrachtgever van de kraak, de miljonair Wolfs, een zwaar verleden meesleept, dat teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog. Salamander is nu te weten gekomen dat Gerardi hen op de hielen zit; om de benoeming van hun trouwe lid Rasenberg als minister veilig te stellen zal men Paul moeten uitschakelen.
Ann Ceurvels: "Ik ben seksueel bejaard, wat zeg ik: palliatief"
Belgische babe Ann Ceurvels was tijdens de jaren '90 een sekssymbool in Vlaanderen. De blondine was bloot te zien in tv-series als 'Niet Voor Publicatie', 'Diamant', 'Windkracht 10' en 'Flikken'. Nu is ze terug. Samen met Ianka Fleerackers en Tania Poppe trekt ze de komende maanden doorheen Vlaanderen met de erotische voorstelling 'Moi, Non, Plus'.
Ann Ceurvels was de voorgangster van de huidige Vlaamse actrices die geregeld naakt op TV verschijnen zoals Marie Vinck in volle glorie te bewonderen in De Rodenburgs, Maaike Neuville in Van vlees en bloed en Veerle Baetens in Code 37 en Lien Van de Kelder in Zone Stad. In 2013 liet ze zien dat ze nog steeds 'still going strong' gaat, door haar volslanke borsten prominent bloot te tonen in de serie Salamander.
Drie vrouwen van middelbare leeftijd die over seks spreken, het doet wat bevreemdend aan, zelfs in tijden waarin 'de daad' ons rond de oren wordt gegooid. "Je moet op zo'n pornosite eens surfen naar de categorie 'Mothers I'd Like to Fuck', de MILF's.
Jongens, ik ben 44 jaar en val al vér buiten die categorie blijkbaar. Ik ben seksueel bejaard - wat zeg ik: palliatief", vertelt Ann Ceurvels openhartig aan Het Laatste Nieuws.
Mevrouw
Toch voelt Ann Ceurvels zich geen oude vrouw: "Ik heb vrede met mijn leeftijd, het zijn anderen die mij blijven vergelijken met hoe ik eruitzag op mijn 22ste. Niet ik. Zie ik mezelf in de reflectie van een vitrine, dan denk ik soms 'hmm, dat rokje hangt toch mooier in mijn kast dan op mij' en dan draag ik het niet meer. Klaar."
"Die eerste aanspreking met 'mevrouw' blijft wel hangen, dan besef je dat je een generatie ouder bent. Het gebeurde op de set. Altijd was ik 'Ann' geweest en plots zei iemand 'mevrouw'."
Actrices trekken met erotisch programma langs theaterzalen
Fans van Ianka Fleerackers, Ann Ceurvels en/of Tania Poppe kunnen zich in de handen wrijven. Het trio trekt begin volgend jaar, en dan vooral rond Valentijn, met een erotisch programma, 'Moi Non Plus', langs theaterzalen in Vlaanderen.
Voor hun teksten baseren de actrices zich op erotische romans als Vijftig Tinten Grijs en op de rode-oortjesliteratuur. Muzikaal breien Dries Verhaert en Tim Visterin het geheel aan elkaar.
Wie naar de tv-reeks 'Salamander' aan het kijken was, kreeg zowaar de blote borsten van Ann Ceurvels te zien.
Ann Ceurvels vormt opnieuw liefdesduo met Herbert Flack
Vijftien jaar na hun beruchte bedscène en naaktscène in Diamant bewandelen Herbert Flack en Ann Ceurvels opnieuw het liefdespad. Deze keer doen ze dat in Aspe, dat woensdag aan de negende reeks start.
“Laten we zeggen dat deze reeks nog vers is”, lacht Herbert Flack (63). “Pas twee maanden geleden zaten de opnames er op. Ik ben niet zo blij dat we voortaan op woensdag staan, tegenover voetbal, maar ik heb niets aan die beslissing in te brengen.”
In seizoen 9 maakt Marieke Dilles haar debuut als politiepsycholoog Linde, en zien we ook de intrede van AnnCeurvels.“VanInwasdoorHannelore (Francesca Vanthielen, red.) in de steek gelaten”, zegt Flack.
“Vorige reeks speelde ik de norse beer zonder vrouw, terwijl de andere personages wel een ‘love interest’ hadden. Van In leeft echter bij de gratie van die privé-verhaallijn. Hij is behoorlijk impulsief en non-conventieel in zijn job, maar met dat privékantje kunnen we laten zien dat hij ook maar een mens is. Dat brengt zijn karakter in evenwicht. Als eenzame bullebak werd hij eenzijdig. Ik ben zelf naar de scenaristen gestapt om een vrouw in mijn leven te brengen.”
Die vrouw is dus Eva Schoofs, vertolkt door Ann Ceurvels (44). “Dat ik op dit moment ook te zien ben in Salamander, een andere reeks van hetzelfde productiehuis, is toeval”, zegt Ceurvels. “Tussen de opnames van beide reeksen zat een jaar. Mensen zeggen wel vaker dat ik lang niet meer acteerde op tv, maar dat is deels perceptie. Vroeger deed ik een reeks, en combineerde dat met een quiz of een show. Mij overkwam het steeds dat die verschillende opdrachten tegelijk werden uitgezonden. Daardoor leek ik het erg druk te hebben.”
“Met de jaren had ik in haast alle series meegedaan, waardoor ze me niet meer opnieuw konden vragen.
Bovendien is puur tv-acteerwerk voor de happy few. Sommige acteurs duiken nu in meer reeksen tegelijk op dan bij mij ooit het geval was. De rollen zijn schaars.
Ik wist dus dat dit een eindig verhaal was. Ik was sowieso van plan niet meer aan hetzelfde tempo als vroeger in bikini te werken. Er was soms amper tijd voor iets anders terwijl ik acteren altijd afwisselde met andere jobs. Ooit werkte ik in een broodjeszaak. De laatste jaren werkte ik als copywriter voor vtm en had ik de handen vol met De leesbeesten, een kindervoorleesgezelschap.”
“Eva heeft een café waar ze met Van In aan de praat raakt, en zo begint hun relatie”, zegt Flack. “Ook Hannelore zal nog opduiken. Daarin heeft Pierre (Pieter Aspe, red.) voor het eerst zijn veto gesteld. Wij wilden Van In en Hannelore laten scheiden, maar hij vond dat niet kunnen omdat dat in de boeken niet zo is. Een nieuw lief kon wel.” (Lacht)
Ann Ceurvels was blij om weer met Herbert te acteren. “Bij Diamant (de vtm-reeks uit 1997 waren de twee een stomende bedscène speelden, een naaktscène waar nog jaren veel over gesproken werd en de foto's nog steeds van op internet circuleren, red.) was het verhaal van Herberts personage en de jongere minnares al geschreven en waren wij gekozen om die rollen in te vullen. Nu hadden we echt de keuze om mee het verhaal vorm te geven.In principe gaat mijn personage mee naar seizoen tien.”
Op 18 maart starten de opnames van het tiende en laat-aatste seizoen.. In de wandelgangen is te horen dat oude smaakmakers als Lucas Van den Eynde weer meedoen. “Hilde De Baerdemaeker zou weggaan omdat ze nu in Familie zit, en ook Adriaan Van Den Hoof gaf aan te willen stoppen. Dan hadden we weer een nieuw team moeten samenstellen. Nu kunnen we alle verhalen naar een ultiem einde brengen en stoppen in schoonheid. Ik wil niet dat de mensen binnen vijf jaar zeggen: zeg, is vtm daar nu wéér met die Aspe?” (Lacht)
2. Veerle Baetens naakt in The Broken Circle Breakdown
Veerle Baetens is Beste Europese Actrice van 2013
Veerle Baetens heeft de Europese Filmprijs voor Beste Actrice ontvangen voor haar rol in The Broken Circle Breakdown. Ze kreeg de prijs zaterdagavond tijdens de uitreiking van de European Film Awards in Berlijn.
De tegenstanders in de categorie waren niet min: Keira Knightley (Anna Karenina), Naomi Watts (The Impossible), Luminita Gheorghiu (Child's Pose) en Barbara Sukowa (Hannah Arendt).
Veerle Baetens dankte regisseur Felix van Groeningen omdat hij haar gekozen had voor de rol van Elise. Johan Heldenbergh, die haar partner speelt in de film, was genomineerd in de categorie Beste Acteur, maar die prijs ging naar de Italiaan Toni Servillo (La Grande Bellezza).
De film vertelt het verhaal van Elise en Didier, die verliefd worden ondanks hun volledig verschillende karakters. Hun relatie wordt danig op de proef gesteld wanneer hun dochter Maybelle ziek wordt.
Dood van een schaduw
België was via Walking the Dog (van de Limburgers Eric Goossens en Toon Roebben) ook coproducent van de beste animatiefilm, The Congress. Film van het Jaar is La Granda Bellezza van Paolo Sorrentino, die ook de prijs kreeg als beste regisseur. Cristianio Travaglioli werd onderscheiden als beste acteur in dezelfde film. De scenarioprijs was voor François Ozon, voor Dans la maison.
The New York Times lyrisch over Veerle Baetens
Gaat Veerle Baetens Matthias Schoenaerts achterna? The New York Times overlaadt haar alvast met lof voor The Broken Circle Breakdown, die vrijdag in première ging in New York.
Veerle Baetens haalde de zondagseditie van The New York Times. Volgens filmrecensent Logan Hill zorgt zij voor een van de vier opmerkelijkste acteerprestaties in films die deze winter worden uitgebracht. De andere drie zijn Jared Leto (Dallas Buyers Club), Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis) en Tiger Chen (Man of Tai Chi).
Hill vindt dat Veerle Baetens met zoveel intensiteit speelt en zich letterlijk helemaal bloot geeft, dat het lijkt "alsof de tatoeages die haar naakte lichaam bedekken niet alleen bestaan uit inkt, maar verweven werden met open zenuwen". Verder looft hij ook de chemie tussen Veerle Baetens en haar tegenspeler Johan Heldenbergh.
Oscars
The Broken Circle Breakdown krijgt in de VS over het algemeen ook uitstekende kritieken. Afgezien van Dallas Buyers Club, een film die zich afspeelt in de beginjaren van aids en waarin ook Matthew McCounaghey te zien is, kreeg volgens de site Rotten Tomatoes de afgelopen week geen enkele fictiefilm in de VS betere kritieken. Dat is goed nieuws voor de Oscartoekomst van Felix Van Groeningens prent, want het is de Belgische inzending voor Beste Buitenlandse film.
Vorige week maakte de European Film Academy (EFA) nog in Sevilla bekend dat "The Broken Circle Breakdown" als enige speelfilm dit jaar genomineerd is in de vijf belangrijkste categorieën voor de European Film Awards, het Europese broertje van de Oscars. Zo werden hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh respectievelijk genomineerd in de categorieën Beste Actrice en Beste Acteur. De film vertegenwoordigt ons land ook bij de Academy Awards, de Amerikaanse Oscars. Ondertussen heeft de film in Frankrijk, onder de titel "Alabama Monroe", dit weekend de kaap van de 200.000 bezoekers gerond.
'The Broken Circle Breakdown' wint prijs in Berlijn
'The Broken Circle Breakdown' van Felix van Groeningen heeft op het Internationaal Filmfestival van Berlijn het Europa Cinemas Label voor Beste Europese Film gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een film die in de niet-competitieve Panoramasectie van de Berlinale vertoond wordt. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vrijdag.
"We hielden in het bijzonder van de fotografie, van de niet-lineaire verhaalstructuur, naaktscènes van Veerle Baetens en het feit dat de regisseur bij het behandelen van dit zware onderwerp een al te gemakkelijke emotionele manipulatie uit de weg gaat", zo klinkt het in het juryrapport.
"De muziek van de bluegrassband van de ouders is niet alleen de soundtrack van de film, maar ook een bron van energie en hoop voor iedereen. De duidelijke boodschap is dat we moeten investeren in wetenschappelijk onderzoek en niet mogen toelaten dat religie of politiek zich hier in moeien."
De film The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen heeft zijn veertigste onderscheiding binnen. In Tallinn, de hoofdstad van Estland, won de film in de nacht van zaterdag op zondag de publieksprijs van het 17de Black Nights Film Festival, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zondag. The Broken Circle Breakdown is ook een van de favorieten voor de European Film Awards en is de Belgische inzending voor de Oscars.
Veerle Baetens: “In de naaktscènes voelden die tattoos heel veilig.”
Het laatste seizoen van Code 37 is nog maar net afgelopen en Veerle Baetens staat weer volop in de spotlights. Geheel terecht, want in Felix van Groeningens wondermooie film The Broken Circle Breakdown toont Veerle op onvergetelijke wijze dat ze de beste Vlaamse actrice van haar generatie is.
Voor wie de voorgeschiedenis niet kent: The Broken Circle Breakdown is de verfilming van een toneelstuk van Johan Heldenbergh, die ook in de film de mannelijke hoofdrol speelt. "Ik was fan van die voorstelling," zegt Veerle. "Ik gaf toen les op de musicalafdeling van het Conservatorium, waar ik zelf heb gestudeerd, en ik heb mijn leerlingen meegenomen naar The Broken Circle Breakdown om hen te tonen hoe het moest. Ik zei: als jullie straks op een podium staan, dan moet je proberen ook zoiets te veroorzaken." The Broken Circle Breakdown is het tragisch-romantische, in melancholische bluegrassmuziek gedrenkte verhaal van Elise en Didier, een koppel dat voor mekaar geboren lijkt, maar door het noodlot onafwendbaar uit elkaar groeit.
Veerle Baetens: Johan kende de rol door en door. Hij heeft honderddertig keer Didier gespeeld op de planken. Dat was met Mieke Dobbels, die mee de rol ineen heeft gebokst die ik in de film moest overnemen. Dat gaf me het gevoel dat ik me dubbel zo hard moest bewijzen. In de praktijk was het echter absoluut niet zo. We zijn van nul begonnen, met heel veel repetities, dus ik heb me zeer comfortabel gevoeld op de set. Wat een uitzondering is in Vlaanderen.
Je comfortabel voelen op de set?
Veerle Baetens: Nee, de tijd krijgen om veel te repeteren.
Strikje boven de kont
Elise is een extraverte jonge vrouw die te koop loopt met haar gevoelens.
Veerle Baetens: In die zin voel ik me zeer verwant met Elise. Ik heb veel van mezelf in haar kunnen leggen. Ze lijkt een zotte blaar, maar vanbinnen is ze een vat vol emoties. Tot er iets ergs gebeurt, dan draait ze helemaal om. Het doet me denken aan dat personage in The Nightmare Before Christmas, zo'n mannetje met een lachgezicht, en als hij zich omdraait, kijkt hij heel triest. Dat is wat er gebeurt met Elise. Ze wil wel verder, maar het zal altijd een soort van schijn zijn. Ze zal nooit meer de uitbundige lach kunnen tonen die ze altijd heeft gehad. Misschien kan je het vergelijken met iemand die een oorlog heeft meegemaakt en daarna niet meer kan aarden in het dagelijkse leven.
In de film draag je zodanig veel tattoos dat het bijna een bodypaint kostuum lijkt.
Veerle Baetens: Ja, vooral in de naaktscènes voelde dat heel veilig.
Inderdaad, je leek niet bloot.
Veerle Baetens: (lacht) Ik krijg heel veel vragen over die tattoos, terwijl ze gewoon een onderdeel zijn van het personage. Het springt in het oog, veronderstel ik. Kijk, Elise is een open boek. Heel haar leven staat af te lezen op haar blote borsten en lichaam. Dat is wat die tattoos zo aantrekkelijk maakt. We hebben ze speciaal laten ontwerpen voor de film, met het personage in het achterhoofd.
Heb je zelf mee gekozen, wetende dat ze op jouw lichaam zouden worden gezet?
Veerle Baetens: Niet de tatoeages, wel de plekken waar ze zouden worden aangebracht. We hebben dat uitgebreid getest, samen met de make-upartieste, de ontwerpster en Felix. Maar uiteindelijk had ik weinig in de pap te brokkelen, omdat anderen er gewoon meer verstand van hadden. (lacht)
Heb je niet overwogen om een van die tattoos echt te laten plaatsen?
Veerle Baetens: Wel... er is er eentje dat ik eigenlijk mogelijks wel had kunnen willen...
Oei, ik voel je al afkomen. Toch niet dat strikje boven je kont?
Veerle Baetens: Jawel! Keiklassiek, maar ik vind het een heel mooie plek om een tattoo te hebben, op je billen. Nou ja, dat strikje zal wel niet gebeuren, maar wat ik wel soms overweeg, is een tattoo met een lijntekening van mijn dochter. Het idee kwam van mijn vriend. Ze had een portret van hem getekend op zijn arm. Dat zag er prachtig uit, en toen dachten we: tiens, zouden we hier geen tattoo van maken? Een lijntekening als tattoo kan heel mooi zijn. Ik zou nooit een opgevuld kleurvlak, of schaduwen of zo laten tatoeëren, maar een lijntekening, dat misschien wel.
3. Marie Vinck naakt in Wolven
Marie Vinck als Sofia Belén in Wolven
Wolven - gloednieuwe Vlaamse politiereeks op één
(vrt)Aflevering 1.
Tijdens de observaties van Glenn Depretere duikt een gezicht op dat Thomas bekend voorkomt. Hij heeft Vadim Arveladze twee jaar geleden al eens gearresteerd, maar toen kwam de man snel weer vrij dankzij advocaat Weckx. Maar Arveladze, in het milieu bekend als Vadim de Verschrikkelijke, blijft opduiken in dossiers over drugszaken, kinderprostitutie en mensenhandel. Hij schrikt er bovendien niet voor terug het spel persoonlijk te spelen. Het Ecofin-team doet er alles aan om Arveladze definitief achter de tralies te krijgen. In Curaçao smeden enkele zakenmannen ondertussen grootse plannen.
Thomas wil koste wat het kost de moordenaar van Eva vinden.
Iris verwijt Perseyn dat hij mee verantwoordelijk is voor haar dood. Het team schakelt alle middelen in om de identiteit van Mister DNA te achterhalen, maar Depretere blijft zwijgen, uit vrees voor zijn leven. Ze schakelen een externe firma in om het hologram te ontcijferen. Perseyn en Lena proberen ondertussen te weten te komen van wie het verkoolde lijk is en wat hij met de zaak te maken had. Tarik loopt Sofia tegen het lijf, een vriendin uit een ver verleden.
dinsdag 25 december 2012 : aflevering 4, Villa Grimaldi
Nu Depretere dood is en het hologram gestolen, lijkt het team terug van nul te moeten beginnen. Iris en Lena komen op het spoor van een firma die betrokken lijkt te zijn bij een BTW-carrousel met trafieken naar Curaçao. Perseyn is ervan overtuigd dat er meer achter zit en besluit daarom een rogatoire commissie naar Curaçao te sturen. Tarik neemt ondanks het verbod toch contact op met Sofia Belén, wat resulteert in een stomende vrijpartij in bed. (16+)
Marie Vinck: “Ik heb er geen probleem mee om uit de kleren te gaan”
"Een stijve tepel in beeld is toch geen ramp?"
Marie Vinck schittert momenteel in de serie Wolven op Een.
Daar zitten expliciete liefdesscènes in maar daar heeft de actrice geen moeite mee, zo vertelt zij deze week in Dag Allemaal.
“Een tepel in beeld, zo’n ramp is dat toch niet?
Ik heb er op zich geen probleem mee om uit de kleren te gaan als ik daarmee een geloofwaardig personage kan neerzetten.
En als daar een naaktscène bij hoort met blote borsten en billen, dan doe ik dat, met plezier zelfs. Wat niet wegneemt dat ik het heel jammer vind als mensen me in een hokje duwen want ik ben helemaal geen femme fatale. Integendeel, ik ben heel onzeker.”
Behind de scenes bij Wolven
Een dinsdagmiddag in Borgerhout. In
de Helmstraat staan opnamewagens,
crew leden en cameramannen lopen
heen en weer. Hier worden in een
loft scènes opgenomen voor Wolven, een
gloednieuwe politieserie met in de hoofdrol
Axel Daeseleire, Lotte Pinoy, Gène Bervoets en
Maarten Goffi n. De politie en de misdadigers
in de serie gaan zeer tactisch en georganiseerd
te werk, net als een roedel wolven. Vandaar de
titel. We brengen de ploeg een bezoekje tijdens
de opnames van een pikante naaktscène. Een
gordijn onttrekt Maarten Goffi n en medespeelster
Marie Vinck aan het oog van pottenkijkers.
“Het is nu eenmaal niet leuk dat iedereen
erop staat te kijken tijdens een naaktscène”,
verklaart een crewlid.
Marie Vinck lijkt zich echter helemaal niet ongemakkelijk te voelen. “Dat is
maar schijn. Niet dat ik preuts ben, maar ik let
er toch op dat ik niet de helft van de tijd naakt
moet rondlopen. Ik heb geen probleem met
naakt op televisie, maar het moet wel een functie hebben in het
verhaal. Ik zie tijdens een dialoog liever niet ineens een stel blote borsten
liggen, want dat leidt af. Maar je moet je ook niet in bochten wringen
om alles te verstoppen. Dat is evengoed belachelijk.”
“Het is toch altijd even wennen hoe fragiel zo een naaktscène is”,
zegt Goffi n. “Maar ik zit nooit te denken ‘oeioei, het komt eraan’. De
techniek, dat is een beetje doen alsof. Maar het moet lijken alsof je
rustig en ontspannen bent, anders komt het niet natuurlijk over.”
Wachten tot 2012
De sfeer op de set is in ieder geval ontspannen. Alles loopt gesmeerd,
en er worden veel grapjes gemaakt. Nadat de naaktscène is ingeblikt,
bekijken crewleden en acteurs de opnames. Iedereen lijkt bijzonder
tevreden. Goffin: “Marie Vinck is dan ook een fantastische actrice, dat is
een enorm voordeel. En er hangt hier een fijne sfeer. Zeker in vergelijking
met sommige andere sets, en ik noem geen namen. (lacht) Je
merkt hier meteen dat alle medewerkers er echt willen voor gaan.
Door die drive weet je meteen dat dit fantastisch kan worden. Dat
engagement is heel belangrijk als je een mooi resultaat wilt.”
"Er zijn ergere dingen op tv dan de borsten van Marie Vinck"
Axel Daeseleire is in de nieuwe Eén-serie 'Wolven' opnieuw te zien als flik. Ervaring in het spelen van flik heeft Daeseleire te koop want hij speelde dat eerder al in 'Flikken' en 'Vermist'.
De serie 'Wolven' kreeg wel het etiket 16+ mee wegens veel geweld en bloot. "Ik kan daar mee leven", reageert Axel Daeseleire in HNB. "Al heeft 16+ altijd een omgekeerd effect gehad op mij, dan wil ik zeker kijken. Ja, er vallen veel doden in de reeks en er is wat bloot, maar is dat nu zo erg?"
Marie Vinck speelt ook mee in de serie. En ook in 'Wolven' laat ze na de Rodenburgs opnieuw haar borsten zien. "Bovendien ligt de weg naar veel ergere dingen op het internet wereldwijd open. Je hoeft maar 'borsten' in te tikken en je bent vertrokken, in alle cupmaten, van groot naar klein", weet de acteur.
"Dus daarom 16+ geven, is misschien wat overdreven. Al geef ik wel toe dat er in 'Wolven' meer naakt te zien is dan in 'Witse'. En dan zie je natuurlijk plots Hubert Daemen in monokini of topless door je hoofd lopen", lacht Daeseleire.
Marie Vinck: “Ik heb er geen probleem mee om uit de kleren te gaan”
Marie Vinck schittert momenteel in de serie Wolven op Een.
Daar zitten expliciete liefdesscènes in maar daar heeft de actrice geen moeite mee, zo vertelt zij deze week in Dag Allemaal.
“Een harde stijve tepel in beeld, zo’n ramp is dat toch niet?
Ik heb er op zich geen probleem mee topless om uit de kleren te gaan als ik daarmee een geloofwaardig personage kan neerzetten.
En als daar een naaktscène bij hoort, dan doe ik dat, met plezier zelfs. Wat niet wegneemt dat ik het heel jammer vind als mensen me in een hokje duwen want ik ben helemaal geen femme fatale. Integendeel, ik ben heel onzeker.”
Eén waarschuwt voor geweld en naakt in serie ‘Wolven'
16+ dankzij Marie Vinck
In ‘Wolven' vallen behoorlijk wat doden en er wordt ook een stevig potje gevreeën. Voor dat laatste zorgt onder anderen Marie Vinck.
Drie jaar lag de politieserie ‘Wolven' in de kast, maar vanaf 4 december 2012 zendt Eén de reeks eindelijk uit. ‘Wolven' krijgt een ‘16+'-sticker, onder meer met dank aan de tetten van Marie Vinck, die opnieuw uit de kleren gaat.
Met Wolven zendt Eén vanaf dinsdag 4 december een politieserie uit die al drie jaar klaar is. In maart 2010 ging de langspeelfilm Wolf in première met de bedoeling de reeks met dezelfde acteurs als in de film op gang te trekken. Maar Wolven verdween in de ijskast. De VRT moest flink besparen, waardoor onder meer dure fictiereeksen een tijdje langs de zijlijn werden geparkeerd. Over iets meer dan twee weken zendt Eén de serie eindelijk uit.
Rodenburgs
Wolven wordt hier en daar de opvolger van Flikken genoemd, maar het is geen klassieke politieserie. We volgen de speurders van Ecofin, de economische en financiële fraudecel van de federale gerechtelijke politie Antwerpen. Het hoofdpersonage is commissaris Thomas Verhaege, gespeeld door Axel Daeseleire.
Financiële criminaliteit mag saai klinken, maar de reeks is behoorlijk pittig. Zo pittig dat Eén er een ‘16+'-sticker op kleeft omdat de reeks al om twintig voor negen wordt uitgezonden, vlak na Thuis . Regisseur Rik Daniëls, die een van de vaste regisseurs van Flikken was, begrijpt dat de serie ‘16+' wordt. ‘Er vallen om de haverklap doden, al vind je op het internet veel extremere dingen.'
De reeks krijgt ook een ‘16+' omdat er een stevig potje in wordt gevreeën. Daarvoor konden de makers rekenen op Marie Vinck (29), de actrice die eerder al voor de film Loft en de serie De Rodenburgs uit de kleren ging.
Regisseur Rik Daniëls: ‘Toen we Marie vier jaar geleden vroegen voor deze rol, was ze nog lang zo bekend niet. Ik weet dat er altijd gedoe is over naakt en blote tieten, maar wij zochten gewoon een actrice met een beetje zuiderse looks. Meer moet je daar niet achter zoeken.'
De serie, die op muziek werd gezet door Koen Buyse van Zornik, is voor het grootste deel in Antwerpen opgenomen. Maar een aantal acteurs kreeg ook de kans om scènes op te nemen op het paradijselijke Curaçao. Bij het Curaçao Toeristen Bureau Europa zijn ze zo blij met de samenwerking dat de acteurs uit de reeks nog een keer met partner naar het Caraïbische eiland mogen, gratis en voor niets.
Net zoals het laatste seizoen van Witse wordt Wolven uitgezonden met audiodescriptie, een hulpmiddel voor blinden en slechtzienden waarbij een stem vertelt wat er in een scène te zien is als dat niet blijkt uit de dialogen.
4. Ella Leyers naakt onder de douche in Aspe
Ella Leyers gastrol als boxster in Aspe
2013 mag gerust als het doorbraak jaar van actrice Ella Leyers gezien worden.
Slaat de vonk over in 'Aspe'
Een ontmoeting. Een wederzijdse klik. Een woordenwisseling. Een goed gesprek. Een kus. Dat is het liefdespad dat hoofdinspecteur Van In (Herbert Flack) en café-uitbaatster Eva Schoofs (Ann Ceurvels) bewandelen.
Op woensdag 27 februari 2013 volgt het moment waarop de 945.165 Aspe-kijkers van vorige week (goed voor een marktaandeel van 30,6% op VVA 18-54, alle cijfers live +5) al even naar uitkijken: een eerste kus.
Inspecteur Smeekens (Adriaan Van den Hoof) heeft echter minder geluk in de liefde.
Hij heeft het er moeilijk mee dat zijn collega Cockx (Hilde De Baerdemaeker) een relatie heeft met hun kendoleraar.
En het zit Smeekens al helemaal niet mee wanneer hij tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Frederiek Devusschere een oude bekende (Dimitri Leue) tegen het lijf loopt die erg agressief uit de hoek komt...
De speurders ontdekken al snel dat Devusschere – zoon van boksclubuitbaatster Rita Batsleer (Lulu Aertgeerts) – enkele dagen voor zijn verdwijning Maria-Sofia di Luca (Ella Leyers) had aangerand, die in dezelfde club bokst.
Wanneer blijkt dat Maria-Sofia de dochter is van topcrimineel Renato di Luca (Marc Van Eeghem), moet het team van Van In niet ver zoeken om een mogelijke dader te vinden...
Rob De Maegd (Ludo Hoogmartens) ontdekt met wie zijn vrouw Patricia (Tine Van den Brande) een afspraak had de avond van haar dood. Hij zoekt de man op en het komt tot een confrontatie...
Acteurs
Herbert Flack (hoofdinspecteur Pieter Van In)
Ludo Hoogmartens (inspecteur Rob De Maegd)
Hilde De Baerdemaeker (inspecteur Jelle Cockx)
Adriaan Van den Hoof (inspecteur Tom Smeekens)
Michel Van Dousselaere (commissaris Roger De Kee)
Herman Boets (wetsdokter Leo Vanmaele - Gastacteur)
Greet Rouffaer (onderzoeksrechter Andréa Kosinsky - Gastacteur)
Ann Ceurvels (Eva Schoofs - Gastacteur)
Dimitri Leue (Diego Maartens - Gastacteur)
Lulu Aertgeerts (Rita Batsleer - Gastacteur)
Marc Van Eeghem (Renato di Luca - Gastacteur)
Ella Leyers (Maria Sofia di Luca - Gastacteur)
Dimitri Leue met hanenkam in ‘Aspe': 'Ze hebben me een maand raar bekeken'
Dimitri Leue verschijnt in ‘Aspe' als een arrogante bokser, mét hanenkam.
Je haar in een landingsbaan laten scheren: Dimitri Leue (38) kan het warm aanbevelen. De acteur kreeg een hanenkam voor een gastrol als bokser in Aspe.
Dimitri Leue speelt in Aspe een bokser die verdacht wordt van betrokkenheid bij een verkrachting. Maria-Sofia di Luca (Ella Leyers), een talentvolle boxster, wordt onder de douche bij haar borsten gepakt en naakt verkracht, terwijl er een plastic zak over haar hoofd zit.
Bloot zittend wordt ze achtergelaten in de douche ruimte. Een arrogant en gevaarlijk stukje crapuul, zegt de acteur. ‘Daar hoort uiteraard een aparte look bij', oppert hij.
‘ Wat dacht je van een hanenkam? , zeiden ze toen ik voor het eerst op de set stond. Waarom niet, dacht ik, daar kan ik wel even mee rondlopen.
Het heeft me een maand rare blikken opgeleverd, al weten de mensen dat ik acteur ben en dat je daarom wel eens van kapsel verandert.
Indrukwekkend is het wel, zo'n hanenkam. Mensen krijgen een beetje schrik van je. Het begon me op te vallen dat ik me ernaar begon te gedragen, een beetje stoer doen.'
Harige kathedraal
Trainen hoefde Dimitri niet te doen: hij stond sowieso al scherp. ‘Dat heb ik te danken aan mijn genen en aan Deugd & Volharding Mortsel, mijn turnclub van vroeger. Ik loop nog altijd graag, ik speel badminton en zaalvoetbal. Op dit moment speel ik een theatervoorstelling De Marcellini's waarin ik onder meer salto's maak, jongleer en een truc doe op een paard. Als je acteur bent, moet je getraind zijn. Ook Herbert Flack, ja. Als ik een verzorgde kapel heb, heeft hij een immense kathedraal. Weliswaar een kathedraal met haar op.' (lacht)
Voor de bokssport is Dimitri Leue niet in de wieg gelegd. ‘Ik ben er te kleinzerig voor. Een bokser spelen kan ik wel. Ik speel zelden een arrogante klootzak, dit was fijn om te doen. Ik heb trouwens voor die gastrol in Aspe ook een paar valse tattoos laten zetten. Ik heb tegen de mensen van make-up gezegd: Laat die tattoos maar staan, wie weet wat het thuis oplevert . Ik kan u zeggen dat ik een héél fijne nacht heb gehad.'
Broers en zussen vrijdag in 'Zot van Vlaanderen'
Gemiddeld 622.016 (live +4) -goed voor een marktaandeel van 25,9 % (VVA 18-54)- kwisten gezellig met Staf en Mathias Coppens mee tijdens de zesde aflevering van 'Zot van Vlaanderen'.
Op vrijdag 4 mei 2012 staat er een nieuwe portie grappen, grollen, kwissen, muziek en niet onbelangrijk... amusante familieweetjes, op het programma.
Rani De Coninck heeft immers broers en zussen in de 'Zot van Vlaanderen'-spelarena uitgenodigd. Niet om de familiebanden aan te halen, maar om ze voor één avondje op een ludieke manier letterlijk op het spel te zetten.
Het ene team bestaat uit actrice Ella Leyers, JOE fm-presentatrice Heidi Van Tielen en presentator en Clouseau-opperhoofd Koen Wauters. Zij nemen het op tegen hun grote broer of zus: Dorien Leyers, Erika Van Tielen en Kris Wauters.
Om het familiefeestje compleet te maken, zijn uiteraard ook teamkapiteins Staf en Mathias weer van de partij.
De broers zijn het ondertussen al gewoon dat zij aan de andere kant van de tribune staan, met alweer een nieuwe portie vrolijk gekibbel tot gevolg.
In deze voorlaatste aflevering komen we te weten wie ten huize Leyers de vuilniszakken buitenzet, wat Heidi met koprollen heeft, hoe het met Koens cocktailkennis gesteld is, wat een amperbroekie is en hoeveel procent van de Vlamingen al eens de wet overtrad door aan wildplassen te doen.
Het 'Zot van Vlaanderen'-orkest zorgt voor de muzikale noten van onder meer Luc Van Acker, Johan Verminnen en Jo Lemaire.
5. Eline de Munck topless in Crimi Clowns de movie
Eline De Munck opnieuw topless in Crimi Clowns film de Movie
Onlangs is 'Crimi Clowns: de Movie' in première gegaan, de film zou nog harder zijn dan de tv-serie van Luk Wyns. Ook de borsten van Eline De Munck spelen weer een prominente hoofdrol.
Eline De Munck: 'er Hangen Dingen Op Mijn Borsten'
Juicht, Vlaanderen, juicht, want Crimi Clowns, de film, komt er aan en Eline De Munck trekt weer alle registers open - lees: haar kleren uit.
Op 3 april 2013 zitten wij alvast ergens ten lande in een cinemazaal te genieten van de langspeelfilm van Luc Wyns. De heerlijke zwarte humor, de spitsvondige dialogen en de grote comeback van Luc Wyns, die, net als Sven De Ridder veel te lang onderschat werd.
Maar waar we echt helemaal voor op het puntje van onze stoel zullen zitten, zijn de scènes met Eline De Munck, want die gaat, net zoals in de televisiereeks, weer met blote borsten voor ons dansen.
Zelf is Eline De Munck er behoorlijk gerust in: "Natuurlijk zal ik weer commentaar krijgen op mijn naakte tetten, maar de uitdaging van een extreem personage vind ik net zo leuk. Marie Vinck en Maaike Neuville lopen ook wel eens met hun borsten bloot in een film", zo vertelde Eline.
Daar heeft ze een punt, want we hebben Marie Vinck inderdaad al betrapt op een naaktscène hier en daar op TV of in de Vlaamse cinema, maar kom, we waren bij Eline: "Ik sta er niet helemaal in mijn blootje. Ik heb nog een slipje aan en van die dingetjes op mijn tepels", aldus de wulpse blondine in het Nieuwsblad.
Eline De Munck is momenteel te bewonderen in de Vlaamse cinemazalen in de film: Crimi Clowns The Movie. Eline was eerder al te zien in de gelijknamige televisie-serie en maakt opnieuw haar opwachting in de film.
Crimi Clowns The Movie zit net als Crimi Clowns de serie weer vol met grappige, absurde en keiharde humor. Ook ontbreken de mooiste bekende Vlaamse actrices niet op het appel, Silke Becu, Sura Dohnke, Ellen Schoeters, Katja Römer-Schuurman en Eline De Munck geven zich weer helemaal bloot in nachtclub Heaven.
Eline De Munck speelt er de rol van nachtclub stripdanseres en zangeres.
Eline De Munck gaat dus opnieuw naakt voor Crimi Clowns. De dame herneemt haar rol als sexy stripdanseres in de film rondom de serie van Luc Wyns.
"Natuurlijk zal ik van sommige mensen wel weer commentaar krijgen: Amai, die durft. Maar de uitdaging van een extreem personage vind ik net zo leuk. Ik ben daar trouwens ook niet alleen in he. Marie Vinck loopt ook wel eens met haar borsten bloot in een film. Bovendien sta ik niet helemaal in mijn blootje.
Ik heb nog een kort slipje aan en van die dingetjes op mijn tepels. Het bloot past ook perfect in de context van deze film, waarin het er behoorlijk ruig aan toegaat. Functioneel bloot heet dat", aldus De Munck in Het Nieuwsblad.
Kimberley Klaver en Eline De Munck ook naakt in Crimi Clowns the movie
Actrices Kimberley Klaver en Eline De Munck, die al bloot te zien waren in de serie Crimi Clowns, in Nederland uitgezonden door Veronica en in Vlaanderen 2BE, gaan ook in de bioscoopversie van de serie weer uit de kleren….
De serie was een kijkcijferhit voor Veronica, en wie de tv-reeks Crimi Clowns heeft gevolgd, is het vast niet vergeten: Eline De Munck (24) die als stripdanseres bloot in hoogst over het podium kronkelt.
En ook de evenzeer naakte Kimberley Klaver trok de aandacht. Beide dames gaan dan ook maar weer uit de kleren voor de bioscoopversie, die 3 april 2013 in première gaat.
Ze klinkt misschien nog niet zo bekend in de oren, maar we herkennen ze al nauwelijks met haar kleren aan: Sura Dohnke mag er wezen. En dat vonden de makers van Salamander ook en Crimi Clowns. Vandaar dat ze compleet uit de kleren mocht.
Knoop haar naam alvast stevig in uw rode oren: Sura Dohnke. Sura voor de vrienden. Actrice & fotomodel, twee vliegen in één klap. Maar over klappen gesproken: zulke schoonheid verdient zonder twijfel een applaus inclusief staande ovulatie. Een kont die zachter is dan het summum van het Sleepy-hoofdkussen-aanbod en een voorgevel waarvan Peter Paul Rubens zich spontaan omdraait in zijn graf. Van opwinding weliswaar.
Onlangs mocht ze haar vleselijke charmes tentoonspreiden in Crimi Clowns. Zonder compassie, zoals het hun reputatie betaamt. Pure kunst. Iets minder vrijgevig waren ze bij Salamander, maar het kon er nog net door. Sabrina (Sura) ontmoet ene Joachim (Koen De Bouw). Voortplanten is onze enige reden van bestaan, dus verliezen ook zij geen enkele seconde. En plots komt daar Sura’s kont goeiedag zeggen. En nog eens plots zijn daar haar borsten en tepels. Alweer pure kunst. Maar omdat u toch niet verzadigd zou zijn met deze beelden, hebben we die foto's van Crimi Clowns er ook bijgestoken.
Eline De Munck vindt het een doodnormale zaak om naakt te poseren. “Natuurlijk zal ik van sommige mensen wel weer commentaar krijgen: Amai, die durft . Maar de uitdaging van een extreem personage vind ik net zo leuk. Ik ben daar trouwens ook niet alleen in, hé.
Bovendien sta ik niet helemáál in mijn blote borsten. Ik heb nog een slipje aan en van die dingetjes op mijn tepels. Het bloot past ook perfect in de context van deze film, waarin het er behoorlijk ruig aan toegaat. Functioneel bloot, heet dat.”
En ook Kimberly Klaver heeft geen moeite met bloot, zoals ze recent vertelde. “Het is voor mij niet heel makkelijk om zo maar hup voor iedereen naakt te zijn. Het is toch wel iets dat privé is.
Maar als je eenmaal in die naaktscène zit en in je karakter, dan is het om het te doen na een tijdje niet meer zo erg. Het is gewoon werk als bekende actrice, het hoort erbij. Maar om het terug te zien dat vind ik wel een dingetje.”
Crimi Clowns is een fictiereeks voor 2BE en Veronica gecreëerd, geregisseerd en geproduceerd door Luk Wyns. De opnamen zijn in oktober 2011 gestart en duurden tot maart 2012. In het najaar van 2012 zijn reeds de opnames voor het tweede seizoen gestart. Het is de bedoeling dat dit in het najaar van 2013 wordt uitgezonden. In maart 2013 volgt ook een film van Crimi Clowns, Crimi Clowns: De Movie.
Wesley Tersago studeert aan de Amsterdamse Filmacademie, maar wordt daar na zijn vierde jaar aan de deur gezet. Hij komt terecht in de gangsterbende van zijn vader Ronny wanneer ze samen een elektrozaak overvallen. Met een van de gestolen fototoestellen besluit Wesley de praktijken van het genootschap op band te zetten. Wat volgt zijn gewelddadige, maar ook humoristische en zelfs emotionele scènes.
Rolverdeling
Johnny de Mol Wesley Tersago 'Cameraman' van de serie en de zoon van Ronny. Hij is een getalenteerd filmstudent, maar werd van school gestuurd. Dit houdt hij geheim voor de rest van de bende. Het intelligentste, maar meest gestoorde bendelid. Zijn artiestennaam is Nonkel Wesley.
Luk Wyns Ronny Tersago Hij is de vader van Wesley. Heeft een voorliefde voor jonge vrouwen, drank en cocaïne, die hem uiteindelijk zijn tv-carrière kostten. Zijn artiestennaam is Clown Norry.
Manou Kersting Lou De Man Lou is een voormalig bokser, wat leidde tot een gebrekkig geheugen. De anderen maken hier geregeld misbruik van. Hij is in feite een goeie vent, maar kwam met de foute mensen in aanraking. Zijn artiestennaam is Clown Papalou.
Chris Willemsen Mike Bolckmans De dwerg van de bende. Lou heeft zo zijn vooroordelen over hem, maar Mike blijkt een enorm getalenteerde clown en gangster te zijn. Specialist in alarmsystemen en brandkasten. Zijn artiestennaam is Mini Mike.
Veerle De Jonghe Rachel Tersago De moeder van Wesley en ex-vrouw van Ronny. Kampt met een drankverslaving. Heeft nu een relatie met André de Polies.
Hilde Uitterlinden Ma Tersago Grootmoeder van Wesley. Grootste kwelduivel van haar zoon Ronny. Kiest partij voor Ronny's ex Rachel tijdens de scheiding.
Peter Thyssen Jay Peeters Bendelid, maar onbetrouwbaar. Hem uit de weg ruimen blijkt een moeilijke opdracht.
Frank Aendenboom Jos den Dief Gangsterbaas die steeds in een smetteloos pak gekleed gaat. Jos is een heler die Ronny financieel helpt en hem Mike aanbeveelt. Staat erop dat hij tijdig wordt terugbetaald.
Frank Lammers † De Patron Sponsor van de bende en restaurantuitbater van De Houten Lepel. Hij en Ronny zijn oude celgenoten. Licht ontvlambaar karakter en stikjaloers op zijn veel jongere vriendin Katja.
Kimberley Klaver Katja Mermowitz Serveuse in De Houten Lepel en vriendin van De Patron. Wil beroemd worden en is daardoor tot veel in staat. Haar artiestennaam is Clown Kakki.
Silke Becu Amber Tersago De zus van Wesley. Oogappel van vader Ronny en eindeloos zorgenkind. Studeerde rechten, maar besloot om naaktdanseres te worden. Heeft een drugsprobleem.
Abigail Abraham † Flower Da Silva Danseres van Braziliaanse origine en vriendin van Wesley.
Eline De Munck Durga De uitbaatster van de bendeleden hun 'stamkroeg', nachtclub de Heaven. Zorgt ervoor dat haar uitsluitend mannelijke cliënteel de zevende hemel en hun persoonlijke bankroet bereiken. Durga is lesbisch, en tongzoent er vrolijk op lus met haar vrouwelijke klanten. Ze zingt zelf topless in haar eigen club, maar heeft ook limieten. Als de Crimi Clowns midden in de nachtclub willen poepen, haalt ze de heet seksende drugsgebruikers uit elkaar. Het stoppen van de orgie komt Eline De Munck aka Durga duur te staan, als ze klappen krijgt.
Joke De Winde: Corine
Axel Daeseleire: Wim Leblanc
Rudy Meuws: Philippe Deruyter
Eddy Faus: Jarek Prezinski
Ron Cornet: André de Polies
Luc Caals: Maurice Van Rossum
Ellen Schoeters: Inspecteur Vanessa Willems
Sura Dohnke: Ingrid Maes
Luk D'Heu: Patiënt
Ludo Hellinx: Bruno
Tania Kloek: Verkoopster stickers Rode Kruis
Diederik Ebbinge: Dhr. Dejongh
Katja Römer-Schuurman: Mevr. Dejongh
Roel Vanderstukken: Agent
Camilia Blereau: Verpleegster hospitaal
Elsie Moraïs: Studiozangeres
Bob De Moor: Minister Stefan Mertens
Moraad El Kasmi: Abdel Ben Sala
Luc Verhoeven: Fred
Silke Becu (Crimi Clowns): ‘Dit verhaal begon voor mij allemaal tijdens een autorit … ‘
Zonder één minuut op het scherm geweest te zijn, hebben de Crimi Clowns van Luk Wyns nu al voor de nodige opschudding gezorgd in de nationale media door de naaktscène van Eline De Munck. En het mag gezegd en geschreven worden. De man achter De Backeljau’s en Eddy Stoefs heeft een reeks uitgewerkt, die in 2012 nog meer over de tongen zal gaan. Eén van de absolute nieuwkomers in het acteursgelid is de talentvolle Vlaamse actrice Silke Becu. Zij vertolkt de rol van Amber Tersago, de dochter van opperclown Ronny ‘Luk Wyns’ Tersago.
Silke Becu: ‘Ik kwam bij Crimi Clowns terecht dankzij dwergacteur Chris Willemsen. Wij hebben samen aan een relatief klein project gewerkt. Toen we samen een keertje in de wagen zaten, vertelde hij me over dit project van Luk Wyns. Volgens hem was Luk nog op zoek naar enkele vrouwenrollen, die mee in dit verhaal wilden stellen. Chris beloofde me toen dat hij mijn Curriculum Vitae een keertje ging doorsturen. Een poosje later kreeg ik telefoon van Luk zelf met de uitnodiging om naar de casting te komen. Na twee castings was de kogel door de kerk. Silke werd Amber in de Crimi Clowns. En het is een vrij heftige rol om te spelen. Amber is namelijk het tegenovergestelde van wie ik in het dagelijkse leven ben. Ze heeft een heftige persoonlijkheid. In het verhaal gaat zij haar eigen weg. Helaas raakt zij van het rechte pad af en loert drugs niet ver om de hoek.’
Amsterdam
Silke Becu: ‘Dit is wel degelijk de eerste grote televisieproductie waar ik aan meewerk. Ik heb al wat ervaring met reclamespotjes en toneel. De stap naar Crimi Clowns is enigszins logisch te verklaren omdat ik drie jaar lang toneel in Amsterdam heb gestudeerd. Op een bepaald moment trok ik naar ginder, zonder dat ik iemand kende. De keuze voor deze richting was ideaal omdat het ontwikkelingsproces centraal stond. Zelf hecht ik enorm veel belang aan het zelf schrijven van bepaalde werken. Bij de Crimi Clowns merk ik na een korte tijd al dat ik in een compleet afgewerkt product terecht kom, hot. Toch is het respect naar Luk toe immens. Vijf jaar aan een productie zoals deze werken is een helse en immense klus.’
Crimi Clowns actrice Silke Becu speelt Elisabeth B. De Laet, Liefje van Prins Filip in Albert II.
Albert II is een Vlaamse televisieserie, geregisseerd door Frank Van Mechelen. De serie gaat over de Belgische Koning Albert II, en zijn koningschap sinds 1993. Deze rol werd gespeeld door Lucas Van den Eynde.
De opnames waren eind maart 2013 gestart. Het programma werd in het najaar van 2013 uitgezonden op Eén. De reeks werd besteld door de openbare omroep. Dit gebeurde naar aanleiding van de 20-jaar dat Albert II op de Belgische troon zat. Het scenario was gedeeltelijk gebaseerd op historische feiten. De acteurs bestudeerden zo getrouw mogelijk de uitdrukkingen en lichaamstaal van hun karakters.
Het concept bevat dezelfde elementen als de reeks over koningin Beatrix der Nederlanden, waar Willeke van Ammelrooy de rol van de vorstin voor zich nam. Een opvallende rol is weggelegd voor Crimi Clowns actrice Silke Becu, die Elisabeth B. De Laet, het Liefje van Prins Filip speelt. In één scene kleden de 2 geliefden zich uit op het strand, en lopen naakt de koude zee in.
Eline De Munck weer topless in film Crimi Clowns
Wie de tv-reeks Crimi Clowns heeft gevolgd, is het vast niet vergeten: Eline De Munck (24) die als stripdanseres in hoogst natuurlijke staat over het podium kronkelt.
De Munck herneemt dat rolletje nu in Crimi Clowns - The Movie , de film van Luc Wyns die vanaf 3 april in de bioscoop loopt.
Eline De Munck: ‘Natuurlijk zal ik van sommige mensen wel weer commentaar krijgen: Amai, die durft . Maar de uitdaging van een extreem personage vind ik net zo leuk. Ik ben daar trouwens ook niet alleen in, hé. Marie Vinck loopt ook wel eens met haar borsten bloot in een film. Bovendien sta ik niet helemáál in mijn blootje.
Ik heb nog een slipje aan en van die dingetjes op mijn tepels. Het bloot past ook perfect in de context van deze film, waarin het er behoorlijk ruig aan toegaat. Functioneel bloot, heet dat.'
6. Maaike Neuville naakt in trailer erotische film Goltzius and The Pelican Company van Peter Greenaway
Maaike Neuville in trailer erotische film Goltzius and The Pelican Company van Peter Greenaway
De Vlaamse top actrice heeft een belangrijke rol te pakken in een film van de Britse topregisseur Peter Greenaway (77), die er om bekend staat expliciete beelden van seks en geweld te gebruiken.
Maaike Neuville speelt de rol van Isadora in Greenaways nieuwste film ‘Goltzius and The Pelican Company’, een film die zich afspeelt in 1590 en erotische versies van verhalen uit het Oude Testament vertelt.
Naast Maaike zullen ook de voormalig Antwerpse stadsdichter Ramsey Nasr en Oscarwinnaar F. Murray Abraham (bekend uit ‘Amadeus’) spelen.
Maaike is niet de eerste Vlaamse actrice die een rol krijgt in een prent van Greenaway: haar 'Clan'-collega Barbara Sarafian speelde ook al in een film van Greenaway, 8 1/2 Women.
Goltzius and The Pelican Company, een historisch drama waarin een laatzestiende-eeuwse Nederlandse drukker van erotische prenten geld inzamelt voor de uitgave van een bijzonder boek.
Hendrick Goltzius, de laatzestiende-eeuwse Nederlandse drukker en graveur van erotische prenten benadert de Markgraaf van de Elzas om hem geld te geven voor de uitgave van een bijzonder boek met afbeeldingen van oudtestamentische Bijbelverhalen over incest, overspel, vrouwelijke listen en necrofilie.
Goltzius’ theatergroep The Pelican Company moet daarvoor zes avonden amusement bieden, gekoppeld aan de zes laatste seksuele taboes, de 6 seksuele zonden. De hovelingen van de Markgraaf worden opgehitst door de opwindende verhalen en geven zich over aan wellust en religieuze politiek, totdat zij worden gedwongen zich vrij te kopen en Goltzius te steunen in zijn ambitieuze onderneming.
Gelaagd, historisch drama in theatrale setting, en niet voor tere zieltjes. Goltzius voorziet de gebeurtenissen van commentaar en woorden rijgen zich door het beeld. Wereldpremière.
Lien Van De Kelder in erotische film: "Seksscènes met pornoacteurs"
Lars von Trier deed voor zijn nieuwste film een beroep op pornoacteurs. In 'Nymphomaniac' zullen ook de Vlaamse acteurs Lien Van De Kelder, Michaël Pas en Ivan Pecnik te zien zijn.
"Ik wil zoals elke actrice mooie rollen spelen, en de speeltuin in het buitenland is nu eenmaal veel groter. Maar de vijver met actrices ook", aldus Lien Van De Kelder in TeVe Blad. "Ik voel wel dat mijn mogelijkheden groter zijn nu ik in het Engels heb geacteerd en volg nog altijd Engelse les. Daarom ben ik ook door de auditie voor 'Nymphomaniac' geraakt."
'Nymphomaniac' is eind dit jaar te zien op het witte doek. Verscheidene opnames van de film, die gecoproduceerd werd door het Brusselse Caviar, gebeurden in Vlaanderen. De prent brengt het erotische leven van een vrouw in beeld tot haar vijftigste. Het verhaal wordt verteld door het hoofdpersonage, de zelfverklaarde nymfomane Joe.
Charlotte Gainsbourg, die eerder al speelde in von Triers 'Melancholia' en 'Antichrist', neemt de rol van Joe voor haar rekening. Seligman wordt gespeeld door Stellan Skarsgard, die onder meer bekend is van 'Breaking the Waves'. Andere rollen zijn onder meer voor Shia LaBeouf, Jamie Bell, Uma Thurman en Willem Dafoe.
Na Lien Van de Kelder (in 'Nymphomaniac' van Lars Von Trier) krijgt ook Maaike Neuville een rol in een erotisch getinte film. De Vlaamse actrice heeft een rol te pakken in de nieuwe film van de Britse regisseur Peter Greenaway (77), meldt Het Laatste Nieuws.
Maaike Neuville speelt de rol van Isadora in Greenaways nieuwste film 'Goltzius and The Pelican Company', een film die zich afspeelt in 1590 en erotische versies van verhalen uit het Oude Testament vertelt. Ook acteur-dichter Ramsey Nasr en F. Murray Abraham spelen mee. Eerder speelde Neuvilles Clan-collega Barbara Sarafian al mee in '8 1/2 Women' van Greenaway.
Lang geleden dat Peter Greenaway nog eens een volwaardige langspeelfilm draaide. Maar eindelijk is het weer zover. De film die de inmiddels 70-jarige Britse regisseur met zijn trouwe Nederlandse producer Kees Kasander de voorbije zomer heeft ingeblikt, heet ‘Goltzius and the Pelican Company’. Greenaway begon eind juli 2012 te draaien in het Kroatische Zagreb. De film moet het tweede luik worden in zijn trilogie over ‘Hollandse Meesters’, die hij opstartte met ‘Nightwatching’, een film over ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt. Zijn belangstelling voor de Nederlandse schilderkunst vloeit wellicht voor een deel voort uit het feit dat hij al 15 jaar in Nederland woont. De acteurs uit zijn nieuwste film hebben veel verschillende nationaliteiten. Veel Nederlanders, waaronder ook de bij ons heel bekende Ramsey Nasr (voormalig stadsdichter van Antwerpen) en Halina Reijn, maar ook enkele Belgen : Hendrik Aerts en Maaike Neuville.
De grootste naam in de cast is die van F. Murray Abraham. Ook enkele Italiaanse sterren, zoals Guilio Berruti, Flavio Parenti en Vincent Riotta. Maaike Neuville speelt de rol van Isodora en Hendrik Aerts is Strachey. Hendrik Aerts is een Belgische acteur/regisseur, afkomstig uit Rijkevorsel, die theater studeerde in Nederland. En daarna is hij bij onze Noorderburen blijven hangen. Maar hij komt nog geregeld terug en duikt af en toe op in gastrolletjes in Vlaamse series.
Inmiddels circuleren er naakt foto's op het internet, afkomstig van de trailer. Het verhaal van de film speelt zich af in 1590. We treffen Hendrik Goltzius (Ramsey Nasr) aan in een kasteel langs de Rijn waar hij bij de Graaf van Elzas (F. Murray Abraham) financiële steun gaat vragen voor de aankoop van een dure drukpers die hem in staat moet stellen om erotische versies van de verhalen uit het Oude Testament te drukken. Om de graaf helemaal te winnen voor zijn plannen, stelt Goltzius hem voor de illustraties die hij wenst te drukken met levende acteurs op te voeren aan zijn hof.
De 36-jarige Halina Reijn speelt in het drama van Greenaway de rol van Portia, een een zestiende-eeuwse actrice die in de toneelgroep van de graaf zit. “Ze voeren allerlei toneelstukken op over seksualiteit en geweld en de grote thema’s van het leven.” Halina Reijn is een schitterende actrice, maar mogelijks nog een betere schrijfster. Maak er vooral een gewoonte van om wekelijks haar hilarische column te lezen in ‘De Muze’, de weekendbijlage van ‘De Morgen’.
De toneelstukken behelzen de 6 seksuele zonden, die door levende acteurs en actrices live gespeeld worden voor publiek.
Het gaat om voyeurisme, incest, overspel, prostitutie, pedofilie en necrofilie.
Het is nog niet duidelijk welke seksuele zonde Maaike Neuville speelt. In de trailer zijn erotische fragmenten te zien waarin een volwassen man aan de tepels en borsten van Maaike likt, en is ze in een naaktscène te zien terwijl ze bloot met een phallus speelt.
Aangezien dat Maaike Neuville in de trailer zeer prominent aanwezig is, kunnen we er vanuit gaan dat ze één van de hoofdrollen in deze internationale topfilm heeft.
Hendrick Goltzius (Bracht (Brüggen), 1558 - Haarlem, 1 januari 1617) was een Noord-Nederlands schilder, tekenaar, prentkunstenaar en uitgever.
Hij werd geboren in Bracht (in de tegenwoordige Duitse gemeente Brüggen) niet ver van Roermond. In 1577 volgde hij de humanistische duizendpoot Dirck Volkertsz. Coornhert, bij wie hij in de leer was, naar Haarlem.
In zijn eerste jaren als kunstenaar was hij vooral graveur, eerst naar werken van anderen en daarna in zijn eigen maniëristische stijl, beïnvloed door Bartholomeus Spranger. Samen met Cornelis van Haarlem en Carel van Mander vormde hij een soort Haarlems driemanschap van het maniërisme. Na een reis naar Italië ging hij in een soberder trant graveren.
Als graveur muntte hij uit in technische vaardigheid. Omstreeks 1600 begon hij te schilderen. Hij was vooral bedreven in portretten, hoewel hij ook grotere figuurstukken schilderde. De latere uitvinder Cornelis Drebbel was enige tijd in de leer bij hem en trouwde Goltzius' jongere zuster Sophia.
Op het stadhuis van Venlo prijkt een medaillon van Goltzius. Het was eigenlijk de bedoeling dat er een medaillon van Venlonaar Hubert Goltzius op het stadhuis kwam. De twee zijn neven en werden per ongeluk verwisseld. Naast Goltzius bevinden zich op het stadhuis de medaillons van Jan van Venlo, Erycius Puteanus en Jan van Cleef.
Omstreeks 1590 maakte hij de erotische prent Salomo's Oordeel. Deze sexy prent lijkt Salomo's oordeel voor te stellen, maar is een allegorische aanklacht tegen de inquisitie. Filips II is afgebeeld als de Crudelis princeps, de wrede vorst, die omgeven wordt door slechte raadgevers (die de inquisitie voorstellen, Dr. Gladius (zwaard), Dr. Laqueus (touw), Dr. Aqua (it dilutes) en Dr. Ignis (vuur)) en een ware moeder, Vera Ecclesia, en een valse moeder, Falsa Ecclesia. Het dode kind op de trap stelt Barabbas voor.
Wereldpremière van de speelfilm ‘Goltzius & The Pelican Company’ (Peter Greenaway)
Op 12 november 2012 vond op het Film Festival van Rome de wereldpremière plaats van Peter Greenaway’s nieuwe internationale speelfilm ‘Goltzius & The Pelican Company’. Ramsey Nasr speelt in deze visueel overweldigende productie de titelrol. De film verbeeldt een (puur fictieve) geschiedenis rond de historische figuur Hendrik Goltzius, de Nederlandse graveur/schilder/uitgever die leefde van 1558 tot 1617 en die bekend is om zijn erotische prenten.
De film wordt beschouwd als een nieuw meesterwerk in het oeuvre van Greenaway. Medespelers zijn F. Murray Abraham (Salieri, Scarface), Anne Louise Hassingh (The Idiots, Jagten), Halina Reijn, Flavio Parenti (Io sono l’amore, To Rome with Love), Kate Moran, Lars Eidinger, Maaike Neuville, Pippo del Bono, Vincent Riotta en vele anderen. Wanneer de film in Nederland en Vlaanderen te zien zal zijn is nog niet bekend, waarschijnlijk eind 2013.
De film werd in Rome goed ontvangen en won er de Zilveren Muis (Mouse d’Argento), een prijs die is ingesteld door online critici.
Goltzius and The Pelican Company
Production Company: Kasander Film Company
International sales: Bankside Films, www.bankside-films.com
Producer: Kees Kasanader
Cinematography: Reinier van Brummelen
Editor: Elmer Leupen
Production designer: Ben Zuydwijk
Music: Marco Robino
Main cast: F. Murray Abraham, Ramsey Nasr, Kate Moran, Giulio Berruti, Anne Louise Hassing, Flavio Parenti, Pippo Delbono, Maaike Neuville, Halina Reijn, Lars Eidinger
7. Marie Vinck (en Ella Leyers) naakt in Zuidflank
Marie Vinck speelt An Rutten in 'Zuidflank'
'Zuidflank' verhaal draait rond een familievete, gesitueerd in en rond Tongeren en Riemst. Twee families betwisten al honderd jaar de Zuidflank, een wijngaard die elk jaar een schitterende wijn oplevert. Zuidflank was een grote hit op tv, niet in het minst door het optreden van 2 van de meest sexy en erotische actrices van het moment, Marie Vinck en Ella Leyers. Ze waren beiden dan ook meermalen in bikini, topless of bloot te zien.
Rob en Mark, beide dertigers en telgen van de concurrerende clans, willen definitief komaf maken met die vete en een streep trekken onder het verleden. Maar honderd jaar ruzie, dat wis je niet zomaar uit.
Stan Van Samang, Jan Sobrie en Marie Vinck vertolken respectievelijk Rob, Mark en An in Zuidflank. De regie is in handen van Hendrik Moonen en Ruben Impens is Director of Photography.
Zuidflank wordt geproduceerd door Menuet, het productiehuis achter o.a. Deadline 14/10, Code 37 (De Film en de serie), Katarakt, De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown. De serie wordt gerealiseerd met de steun van het Mediafonds, tax shelter partners en de steden Tongeren en Riemst.
An Rutten gespeeld door Marie Vinck
An Rutten is de echtgenote van Mark en heeft samen met hem een zoontje, Nicholas. Ze werkt in het wijnkasteel van haar man als oenologe. An is een sexy, knappe en ontwapenende vrouw. Haar lichaam, glimlach en ogen doen elke man smelten, en dat weet ze.
Als tiener was An twee handen op één buik met Eva(Ella Leyers), de zus van Rob. Samen met Mark trok het drietal er geregeld op uit. An was zich altijd bewust van Robs gevoelens voor haar, maar zocht vooral toenadering tot de populaire en wereldse Mark. De roes, de spanning, de fun en het avontuur: daartoe voelt An zich aangetrokken. Ze wil een vol leven leiden, groots en meeslepend.
Loft, Adem, Smoorverliefd, De Kus, SM-Rechter: de Vlaamse film houdt van actrice Marie Vinck. Even sterk in het geheugen gegrift is haar vertolking van Netje in Moeder waarom leven wij?, Marie’s acteerdebuut exact twintig jaar geleden. Sindsdien gaf ze haar medewerking aan vele grote fictiereeksen zoals De Rodenburgs, Zone Stad, De Smaak van De Keyser, Wolven en De Kavijaks.
Voor haar filmwerk won Marie Vinck verscheidene prijzen zoals de Joseph Plateau Award voor Beste Belgische Actrice n.a.v. haar rol in De Kus. Ook de theaterwereld is Marie niet vreemd. Ze is lid van het gezelschap FC Bergman en werkte mee aan producties van Monty, Compagnie De Koe, NTGent en Toneelhuis.
Rob (Stan Van Samang), een moordenaar? Niemand in zijn omgeving die het zich kan inbeelden, maar de kleine Kasim (Bruce Rumagihwa) was er getuige van dat de ULM-piloot zijn familie de dood in joeg na een mislukte vlucht.
In Vlaanderen deed hij er alles aan om deze vreselijke gebeurtenis uit zijn geheugen te wissen, maar op maandag 14 oktober 2013 is er geen ontkomen meer aan wanneer de jonge Keniaan hem letterlijk aan zijn voordeur opwacht. Wie is Kasim? Wat komt hij hier doen? Wat wil hij van Rob? En wat heeft deze laatste hem misdaan?
Het ontgaat Lydia (Katelijne Verbeke) immers niet dat de jongen enkel haat voelt tegenover haar zoon. Koste wat het kost wil zij te weten komen wat er zich in het verre Kenia heeft afgespeeld. Maar eerst heeft ze andere prioriteiten aan haar hoofd: de jongen het gevoel geven dat hij veilig en welkom is, al hoort daar wel een bezoek aan de politie bij.
Dat de relatie van An(Marie Vinck) en schuinsmarcheerder Mark (Jan Sobrie), die er andere seksuele relaties op na houdt, ten dode was opgeschreven, was al langer duidelijk voor de 'Zuidflank'-kijker. Maar wat er zich op maandag 14 oktober afspeelt achter de zware deuren van het prachtige wijnkasteel, tart alle verbeelding…
Wanneer An(Marie Vinck) zich in het zweet werkt tijdens een triathlon, zien we Mark naakt in bed de liefde bedrijven met een wildvreemde sexy vrouw. Terwijl An haar badpak uittrekt na het zwemmen in het zwembad en omkleed voor een fiets tenue om te gaan wielrennen, gaat haar man vreemd. Zonder van dit alles op de hoogte te zijn, loopt An(Marie Vinck) met groot gemak de marathon uit in een prachttijd.
Kim (Inge Paulussen) vergaat het beter op amoureus vlak. Zij heeft haar oog laten vallen op Robs vriend Christian (Bert Haelvoet). Maar was Kim niet lesbisch? Wie is Silke (Darya Gantura) dan?
En waarom heeft de oenologe al die tijd gezwegen? 'Bloed is dikker dan de beste wijn', laat ze vallen tegen Rob. Het is duidelijk dat deze vrouw haar geheimen nog niet heeft prijsgegeven.
De zevende aflevering van 'Zuidflank' werd bekeken door gemiddeld 659.242 personen (goed voor een marktaandeel van 26,1% op VVA 18-54; live +2). Op maandag 21 oktober neemt de reeks met de achtste aflevering een sprong in de tijd.
We schrijven anderhalf jaar later. Het is Robs vuurdoop: Zijn langverwachte Chardonnay Zuidflank wordt voorgesteld aan de pers. Ondertussen hebben ook de Deweerdts de media samengeroepen ter promotie van hun nieuwe wijn, waarmee de oorlog tussen de twee families eens te meer op een hoogtepunt is.
De Limburgse regio staat voor een openlijke wijnoorlog die lang kan aanslepen. Voor de kranten is de bittere concurrentiestrijd tussen Rob Vandenbergh (Stan Van Samang) en Mark Deweerdt (Jan Sobrie) dan ook gesneden koek. 'Hij is een amateur', zegt Mark. 'Hij is jaloers', klinkt het bij Rob. Maar zoals dat gaat in oorlogen, is er 1 winnaar en 1 verliezer. Of toch niet?
Kasim (vanaf nu vertolkt door Kevin Kabera), Robs geadopteerde Keniaanse zoon, is ondertussen goed ingeburgerd op school. Zijn Nederlands gaat erg goed en hij is goed bevriend geraakt met Nicholas. Inderdaad, Nicholas Deweerdt, de zoon van Mark en An (Marie Vinck). De vriendschap tussen beide jongetjes is dus geen evidentie voor hun ouders, gezien de onderlinge verhoudingen.
Al anderhalf jaar hebben An en Rob mekaar niet meer gesproken, sinds zij hem verliet om uit liefde voor haar zoon terug in te trekken bij Mark, ook al sloeg die haar bont en blauw en zocht hij zijn pleziertjes bij andere sexy vrouwen, zo zien we in een aantal naaktscènes. Maar daar komt verandering in wanneer An en Rob mekaar terugzien tijdens het oudercontact...
Lydia (Katelijne Verbeke) en Willem (Mark Deweerdt) beseffen dat de vete die woedt tussen hun zonen geen goede promo is voor hun wijnbedrijven, en dus steken ze de koppen bij mekaar om een oplossing te zoeken. Ook al delen zij blijkbaar een netelig verleden. Maar wat gebeurde er nu juist tussen de twee? Wordt het mysterie ontrafeld in de achtste aflevering van 'Zuidflank'?
Een deugnietenstreek met rampzalige gevolgen. Dat is wat Kasim de dood in joeg. Rob (Stan Van Samang) zit in zak en as nadat zijn adoptiezoontje te pletter stortte na een stiekeme vlucht met Christians (Bert Haelvoet) ULM-vliegtuig.
Maar bovenal is hij vervuld van woede en haat. Woest op zijn boezemvriend Christian, die Kasim wel moet leren vliegen hebben. En zijn haat, die is geprojecteerd op zijn professionele vijand en liefdesrivaal Mark Deweerdt (Jan Sobrie).
Hij zou Kasim in het oog houden, wanneer die met zijn eigen zoontje Nicholas aan het spelen was. Maar Mark had blijkbaar andere zaken aan zijn hoofd, en Rob is vastberaden te achterhalen wat die andere zaken juist waren.
Ook Robs moeder Lydia (Katelijne Verbeke) heeft de jacht geopend op Mark. De Deweerdts hebben volgens haar de dood van haar dochter Eva (Ella Leyers) op hun geweten. Maar deze keer zullen ze de dans niet ontspringen...
Mark ligt er niet van wakker, om de eenvoudige reden dat hij andere katten te geselen heeft: Quinten D'Hondt (Dominique Van Malder, bekend van 'Ben X', 'De Behandeling' en 'Offline'). Waar in hemelsnaam is zijn partner? De zakenman lijkt wel van de aardbol verdwenen, en dat voorspelt niet veel goeds. Mark investeerde immers maar liefst 500.000 euro in zijn bvba om samen het luxueuze Sea Dream Resort te bouwen. Waar is zijn geld? En hoe lang kan Mark dit nog verborgen houden voor zijn vrouw An (Marie Vinck)?
Het wijnkasteel gaat onder de hamer in 'Zuidflank'
Gemiddeld 710.681 'Zuidflank'-fans zagen op het einde van aflevering 9 hoe Mark (Jan Sobrie) werd opgepakt op verdenking van verzekeringsfraude.
Nu hij bankroet is, had hij een goede reden om zijn eigen wijngaard in brand te steken en zo het geld van de verzekering op te strijken. Hij voelt immers de hete adem van zijn schuldeisers in de nek, nu hij moet opdraaien voor de miljoenenput die zijn van de aardbol verdwenen zakenpartner Quinten D'Hondt heeft achtergelaten. De rechtbank van Tongeren moet Mark echter vrijlaten bij gebrek aan bewijzen, maar hoe moet het nu verder? Heeft hij geluk gehad, of is iemand anders schuldig aan brandstichting?
Bankroet tot op het bot, dat zijn Mark en An (Marie Vinck). Voor de Deweerdts is de verkoop van het wijnbedrijf, de wijnstock én het kasteel de enige manier om hun schulden kwijt te spelen. De openbare verkoop trekt een massa geïnteresseerden, maar onder hen bevinden zich vooral ramptoeristen die willen kijken hoe An, Mark en Willem (Dirk Roofthooft) woonden.
Het is zeer de vraag of zich een ernstige kandidaat-koper zal aanbieden. Mark is er nog niet uit of dat goed of slecht nieuws is, want een verkoop zou het einde van zijn succesvolle carrière als wijnbouwer en zakenman betekenen.
Ondertussen opent An de jacht op een nieuwe job, want zij wil niet bij de pakken blijven zitten. Zeker niet wanneer ze merkt dat haar zoontje Nicolas het moeilijk heeft met zijn nieuwe leven.
Ook Lydia (Katelijne Verbeke) gaat langs in het kasteel tijdens de bezichtigingsdagen voor de openbare verkoop. En daar gedraagt ze zich nogal vreemd. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de vrouw een verleden meedraagt maar maar weinigen van op de hoogte zijn. Wat is ze van plan?
Geeft ze zich helemaal bloot? En wat is er nu net gebeurd met haar overleden dochter Eva (Ella Leyers)? De Zuidflank geeft haar geheimen beetje bij beetje prijs...
Intriges bereiken spectaculair hoogtepunt in 'Zuidflank'
Maandag 11 november 2013 belooft een spannende dag te worden voor de 'Zuidflank'-fans want in de elfde aflevering komt de dramareeks tot een spectaculair hoogtepunt.Of moeten we zeggen, laagtepunt...
Gemiddeld 833.850 fans (live +2, marktaandeel van 31,2 % op VVA 18-54) zagen de voorbije aflevering hoe de financiële problemen van Mark (Jan Sobrie) en An (Marie Vinck) voor strubbelingen zorgen thuis. Wanneer hun zoon Nicolas de spanning niet meer aan kan, begaat hij een grote stommiteit, waarop Rob (Stan Van Samang) naar Mark trekt om de problemen met zijn zoon Nicholas te bespreken. Daar komt het tot een emotionele confrontatie tussen de rivalen die ooit de beste vrienden waren.
De oplettende kijkers merkten ongetwijfeld al dat Lydia (Katelijne Verbeke) een vrouw met een plan is. Haar zoon Rob echter, heeft geen flauw benul van haar bedoelingen, wat die ook mogen zijn...
In de elfde aflevering van 'Zuidflank' heeft Lydia haar pijlen op Willem (Dirk Roofthooft) gericht. Ze stelt de man voor om zijn Pinot Noir wijnranken, ter ere van zijn overleden vrouw Viviane, zelf te onderhouden.
Rob vindt de wijnstokken immers niet rendabel en oenologe Kim (Inge Paulussen) heeft haar handen meer dan vol met de rest van de productie. Volgens Lydia worden de wijnstokken anders gesnoeid, maar klopt dat wel?
Waarom wil ze Willem zo graag terug op het wijnkasteel? Maar An (Marie Vinck) blijkt niet alleen seks te hebben gehad met Mark (Jan Sobrie), in een flashback zien de naakte borsten van An (Marie Vinck) terwijl ze de liefde bedrijft met Rob. En wat te denken van de naaktscene tussen An (Marie Vinck) en Rob die als filmpje op een laptop rondzweeft?
Ondertussen verdiept Kims dochter Silke (Darya Gantura) zich in de laptop van Lydia's overleden man Jos. Zij werkt nog steeds op zijn computer, maar het toestel heeft zijn beste tijd gehad. Silke, die informatica studeert, redt wat er te redden valt en bezorgt Rob een lijst met alle bestanden die op de computer staan. Die weet niet wat hij ziet als hij de lijst onder ogen krijgt... Wat wordt hier bloot gegeven? En nog minder wat hij hiermee zal ontketenen...
'Zuidflank' met Marie Vinck, iedere maandag om 21.40 uur op VTM.
Marie Vinck in vtm fictiereeks Zuidflank
Overdonderd. Dat omschrijft zowat het gevoel dat heel Vlaanderen had na het zien van de eerste aflevering van 'Zuidflank' op VTM. Echt alles klopt aan deze serie: de locatie, de dialogen, de acteurs, de muziek, de stiltes... Dit is af!
VTM teasde 'Zuidflank' deze zomer al met een bijzonder filmische trailer. En die zette meteen de toon. 'Zuidflank' is een dramareeks van de betere soort. Punt. De serie vertelt het verhaal van de families Vandenbergh en Deweerdt. Al jaren woedt tussen hen een familievete. De inzet is de Zuidflank, het beste stuk grond van een wijngaard in Limburg.
De locatie op zich is al bijzonder te noemen. De opnames vonden plaats in en om het wijnkasteel van Genoels-Elderen. Dat kasteel is eigendom van Jaap van Rennes. Samen met zijn dochter maakt hij er de betere Belgische wijn. Van Rennes leende zijn landgoed graag uit voor deze VTM-serie. 'Het is de beste promotie voor de Belgische wijnbouw die maar kan bestaan', aldus de kwieke wijnmaker.
'Zuidflank' werd bedacht en geschreven door Ed Vanderweyden, die samen met producent Dirk Impens, eerder al tekende voor veel bejubelde dramareeksen. 'Destijds ben ik het concept voor 'Zuidflank' bij VTM gaan voorstellen met maar drie woorden: 'Bodem, Bastaard en Berouw'. En dat vertelt het eigenlijk allemaal', zo zei hij op de persvoorstelling.
Voor 'Zuidflank' is ruim de tijd genomen. En dat merk je echt aan alles. Niet in het minst aan de topcast met top acteurs en actrices die ondermeer bestaat uit Katelijne Verbeke, Marie Vinck, Dirk Roofthooft, Inge Paulussen, Ella Leyers en Stan van Samang. Maar ook de op televisie relatief onbekende Jan Sobrie zet een dijk van een rol neer. Natuurlijk zijn er ook de bekende naaktscènes die in iedere goede Vlaamse fictiereeks horen. En dan is er natuurlijk nog de prachtige locatie. Een mooier stukje Limburg is moeilijk te vinden. De uitgestrekte wijngaard, het kasteel en de omliggende locaties komen meer dan uitgebreid in beeld.
Wie de eerste aflevering van 'Zuidflank' bekijkt, wordt, zelfs ongewild, meegezogen in het verhaal en wil zondermeer verder kijken. Het is een beetje zoals een goede fles wijn die beter wordt bij elke slok. De spanningsboog van 'Zuidflank' wordt erg goed opgebouwd, maar er zitten ook voldoende rustmomenten in iedere aflevering. Gaandeweg ontwikkelt zich het verhaal en de kijker komt beetje bij beetje te weten hoe de puzzelstukken in elkaar vallen. Of net niet?
Vorig jaar in de herfst verraste VTM vriend en vijand nog met 'Clan'. Die reeks kreeg bijzonder lovende kritieken en mocht in maart meer dan één Vlaamse Televisie Ster mee naar huis nemen. 'Zuidflank' zal minstens beter doen, daar is iedereen van overtuigd. Zuidflank met Marie Vinck is Grand cru.
'Verkocht' klonk het bij Jos Vandenbergh in de eerste aflevering van 'Zuidflank' op maandag 9 september 2013. De kijkers waren getuige van de mondelinge overeenkomst tussen Jos Vandenbergh (Sam Bogaerts) en Mark Deweerdt (Jan Sobrie) om de zuidflank te verkopen.
Het wijndomen dat elk jaar een schitterende Chardonnay oplevert, maakt al decennia lang het onderwerp uit van een vete tussen de twee families. En dat wordt opnieuw pijnlijk duidelijk wanneer Jos onverwacht dood wordt teruggevonden tussen de wijnranken en niemand weet hoe het nu verder moet met de grond die de Deweerdts tot op heden in pacht hebben…
Voor Jos' vrouw Lydia (Katelijne Verbeke) is het zo klaar als een klontje: geen ondertekende overeenkomst, betekent geen verkoop. Want waar is het boterbriefje?
Waar de rouwende vrouw echter niet op had gerekend, is het nieuws dat notaris Degrauwe (Dirk Van Dijck) voor haar heeft: Niet zij erft de zuidflank, maar haar zoon Rob (Stan Van Samang). Die heeft in Kenia echter andere zorgen aan zijn hoofd, nadat de piloot bij een mislukte vlucht de ouders van het Afrikaanse jongetje Kasim de dood in joeg. Keert Rob terug naar België, of is zijn schuldgevoel tegenover de wees te groot?
Ook Willem (Dirk Roofthooft), zijn zoon Mark (Jan Sobrie) en schoondochter An (Marie Vinck) zitten in de problemen. Er is een grote storm onderweg maar er moet nog duchtig geplukt worden op de zuidflank. Als de druiven niet tijdig geoogst worden, hangt hen een ramp boven het hoofd…
De zuidflank joeg Rob Vandenbergh (Stan Van Samang) bijna de dood in. Nadat hij in het dagboek van zijn overleden vader ontdekte dat die jarenlang gekleineerd en bedreigd werd door Mark (Jan Sobrie) en Willem Deweerdt (Dirk Roofthooft), sloegen de stoppen bij hem door.
Hoe kon zijn jeugdvriend hem zo beliegen? Stijf van de adrenaline die de woede door zijn aderen pompte, werd Rob met de motor aangereden door een wagen.
In aflevering 3 van 'Zuidflank', op maandag 16 september 2013, probeert Rob te leven met de gevolgen van het pijnlijke ongeluk. De piloot maakt zich zorgen of hij ooit nog zal kunnen vliegen, en in de tussentijd stelt zijn vriend Christian (Bert Haelvoet) hem voor aan de slag te gaan als ULM-instructeur.
Rob heeft echter eerst andere katten te geselen: de Deweerdts. Zij kunnen een verlenging van de pacht op hun buik schrijven, en Rob sterft nog liever dan dat hij de de zuidflank aan hen zou overlaten. Hij besluit de kostbare grond uit de hand te verkopen, zodat hij kan bepalen wie de nieuwe eigenaar wordt. De Deweerdts weigeren zich echter gewonnen te geven en zetten verschillende plannen in werking om hun wijnranken veilig te stellen. Terwijl Willem zijn schoondochter An (Marie Vinck) vraagt om op Rob in te praten, schakelt Mark een stroman in. Maar ook uit onverwachte hoek daagt een kandidaat-koper op. In een flashback zien we An (Marie Vinck) in bikini op een speedboot met haar vriendin Ella Leyers, later trekt ze haar bikini uit en gaat naakt zonnen voor Rob.
Wanneer Mark in zijn eigen huis voor schut wordt gezet door de echtgenoot van zijn minnares, is de maat vol voor An(Marie Vinck). Deze confrontatie is voor haar niet alleen de zoveelste vernedering, maar ook de spreekwoordelijke druppel...
VTM neemt nieuwe serie 'Zuidflank' op in Tongeren
VTM zet meer dan ooit in op entertainment voor het ganse gezin en op topfictie van eigen bodem. In de toekomst blijft VTM resoluut de kaart van de fictie trekken, in verschillende genres. Het nieuwe 'Zuidflank' is daar een mooi voorbeeld van.
Tijdens deze hete televisieherfst kan de kijker bij VTM terecht voor de politieke thriller 'Deadline 14/10' en de high profile dramaserie 'Clan', voor de ontknoping van het alom gelauwerde 'Code 37', en voor nieuwe seizoenen van de vaste waarden 'Aspe', 'Familie' en 'De Kotmadam'. Bij 2BE staat het heftige 'Crimi Clowns' op het programma.
Momenteel wordt het tweede seizoen opgenomen van 'Danni Lowinski', zit de draaiperiode van 'Crème de la Crème' er net op, en is er groen licht gegeven aan de komische dramareeks 'Connie & Clyde'.
Ondertussen staat ook het 13-delige familie-epos 'Zuidflank' met Marie Vinck in de steigers. Het verhaal draait rond een familievete, gesitueerd in en rond Tongeren. Twee families betwisten al honderd jaar de Zuidflank, een wijngaard die elk jaar een schitterende wijn oplevert. Rob en Mark, beide dertigers en telgen van de concurrerende clans, willen definitief komaf maken met die vete en een streep trekken onder het verleden. Maar honderd jaar ruzie, dat wis je niet zomaar uit.
Stan Van Samang, Jan Sobrie en Marie Vinck vertolken respectievelijk Rob, Mark en An in 'Zuidflank'. De regie is in handen van Hendrik Moonen en Ruben Impens is Director of Photography.
'Zuidflank' wordt geproduceerd door Menuet, het productiehuis achter o.a. 'Deadline 14/10', 'Code 37' (De Film en de serie), 'Katarakt', 'De Helaasheid der Dingen' en 'The Broken Circle Breakdown'. De serie wordt gerealiseerd met de steun van het Mediafonds, tax shelter partners en de stad Tongeren.
De opnames van 'Zuidflank' starten eind september in Tongeren, de oudste stad van België, en bij uitbreiding in Riemst met het vermaarde Wijnkasteel Genoels-Elderen als een belangrijke arena.
Burgemeester Patrick Dewael van Tongeren: 'We hebben als stad onze medewerking aan 'Zuidflank' toegezegd. We zijn er zeker van dat deze prestigieuze reeks een grote groep mensen in beweging zal zetten richting Tongeren. De economische en toeristische impact van citymarketing via tv-programma’s staat vast. Ik ben ervan overtuigd dat Zuidflank met Marie Vinck een boost zal geven aan het verblijfstoerisme in onze stad.'
8. Silke Becu naakt in Albert II
Silke Becu (1988) studeerde Woordkunst drama aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten. Tijdens haar opleiding speelde ze mee in een productie van ‘Het Paleis’ genaamd ‘Paola 246’. Dit was een virtueel theaterstuk, geregisseerd door Stefan Perceval.
Aan de Gemeentelijke academie voor Muziek en Woord behaalde ze in 2008 grootste onderscheiding voor de richtingen Voordracht en Repertoirestudie.
Een grote onderscheiding kreeg ze voor Toneel.
Ze volgde 12 jaar dans in de dansschool ‘Pivolté’.
Silke studeerde drie jaar in Amsterdam aan de ‘Amsterdamse theateracademie’ als zelfstandig theatermaakster.
Ze maakte al verscheidene voorstellingen waarin ze zelf acteerde en waarvoor ze de teksten schreef, waaronder ‘Eerste stappen op het ijs’ en ‘Porselein’.
In 2012 speelde ze mee in ‘De verbouwing’ van theatergroep ‘Carver’, geregisseerd door Michai Geyzen.
Ze speelde ook in de voorstelling ‘7 Vrouwen 7 kamers’ van Frederico Garcia Lorca in een regie van Greet Vissers.
Verder sprak ze stemmen in voor o.a. de animatiefilm ‘HOP’ en de film ‘Get a Clue,’ en speelde ze in commercials voor Q music en Dash.
Momenteel is ze te zien in de tv serie ‘Crimi Clowns’.
Filip moest jeugdliefje uit ‘Albert II’ echt dumpen
Wie zondag naar ‘Albert II’ keek op Eén, zag hoe prins Filip een romance met een sexy blondine moest afbreken onder druk van zijn ouders. Ondanks dat insiders beweren dat er heel wat fictie in de reeks geslopen is, blijkt er van die prille relatie wel iets waar te zijn. ‘Maar het naaktzwemmen, dat was er zeker niet bij’, vertellen royaltywatchers dinsdag in Het Laatste Nieuws.
Prins Filip, in de serie ‘Albert II’ gespeeld door Matijs Scheepers, werd in de aflevering van zondagavond verliefd op Elisabeth Beel De Laet, gespeeld door Silke Becu. Een prille romance, met als hoogtepunt een reis naar Frankrijk, waar de tortelduifjes zelfs naakt in de zee gingen zwemmen.
‘Dat naaktzwemmen, daar klopt niets van’, zeggen royaltywatchers dinsdag in Het Laatste Nieuws. Maar de romance, die is veel minder fictief. Tot zijn vijftiende ging Filip naar het Franstalige jezuïetencollege Saint-Michel in Brussel. Daarna volgde hij les in de Abdijschool van Zevenkerken, waar hij de blonde Barbara Maselis leerde kennen. ‘Zij was twee jaar jongen dan de prins, een stuk rijper en wereldser’, aldus de auteurs van het boek ‘Kroonprins Filip’.
Koning moeit zich
Na drie jaar gingen Maselis en de kroonprins uit elkaar, tot spijt van vader Gerard Maselis, die in een eerder interview aangaf Filip best een charmante jongen te vinden.
In de serie was het koningin Fabiola die de relatie liet stopzetten omdat het meisje(Silke Becu) niet van adel is. In de realiteit blijkt het koning Albert zelf geweest te zijn die tussenbeide kwam. ‘Begin jaren 80 maakte hij zijn zoon duidelijk dat een relatie met een burgermeisje geen toekomst heeft’, aldus de royaltywatchers. Filip deed nog even lastig, maar besloot zich er dan toch maar bij neer te leggen.
Getrouwd met vriend van Filip
Barbara Maselis is nooit helemaal uit het leven van de prins verdwenen. Zij trouwde in 1988 met diamantair Daniel De Belder, en laat dat nu net een van de beste vrienden van Filip zijn. Het koppel woont in Essen, heeft drie kinderen en heeft nog geregeld contact met het koningspaar.
Albert II is een Vlaamse televisieserie, geregisseerd door Frank Van Mechelen. De serie gaat over de Belgische Koning Albert II, en zijn koningschap sinds 1993. Deze rol werd gespeeld door Lucas Van den Eynde.
De opnames waren eind maart 2013 gestart. Het programma werd in het najaar van 2013 uitgezonden op Eén. De reeks werd besteld door de openbare omroep. Dit gebeurde naar aanleiding van de 20-jaar dat Albert II op de Belgische troon zat. Het scenario was gedeeltelijk gebaseerd op historische feiten. De acteurs bestudeerden zo getrouw mogelijk de uitdrukkingen en lichaamstaal van hun karakters.
Het concept bevat dezelfde elementen als de reeks over koningin Beatrix der Nederlanden, waar Willeke van Ammelrooy de rol van de vorstin voor zich nam.
Hoofdrollen
Acteur Personage Opmerkingen
Lucas Van den Eynde Koning Albert II (hoofdrol) Zesde Koning der Belgen, sinds 1993
Veerle Eyckermans Koningin Paola De echtgenote van Koning Albert II
Mathijs Scheepers Prins Filip Troonopvolger, oudste zoon
Ruth Becquart Prinses Astrid Dochter van koning Albert
Stefaan Degand Prins Laurent Jongste zoon van koning Albert
Leah Thys Koningin Fabiola Koningin-weduwe, schoonzuster
Kris Cuppens Koning Boudewijn Vijfde Koning der Belgen, voorganger Albert II
Ruth Bastiaensen Prinses Mathilde Schoondochter, echtgenote van Prins Filip
Wim Lommaert Prins Lorenz Schoonzoon, echtgenoot van Prinses Astrid
Lotte Mariën Prinses Claire Echtgenote van Prins Laurent
Wim Opbrouck Jean-Luc Dehaene Premier van België (1)
Ludo Busschots Jacques van Ypersele de Strihou Kabinetschef
An Miller Delphine Boël Buitenechtelijke dochter
Valentijn Dhaenens Guy Verhofstadt Premier van België (2)
Christel Domen Sybille de Selys Longchamps Minnares van koning Albert
Gastrollen
Acteur Personage Opmerkingen
Io Beckers Prinses Elisabeth Dochter van Filip en Mathilde
Steve Rosseel Prins Amedeo Oudste zoon van Astrid en Lorenz, jonge versie
Stef Poelmans Prins Amedeo Oudste zoon van Astrid en Lorenz, oudere versie
Guillaume Standaert Prins Joachim Jongste zoon van Astrid en Lorenz
Laurence Deweerdt Prinses Luisa Maria Oudste dochter van Astrid en Lorenz
Heike De Maerteleire Prinses Maria Laura Jongste dochter van Astrid en Lorenz
Marianne Carlier Deborah Vissers Liefje van Prins Laurent
Silke Becu Elisabeth B. De Laet Liefje van Prins Filip
Goele De Raedt Wendy Van Wanten Liefje van Prins Laurent
Prins Filip met de billen bloot
Elke zondagavond smullen 1,2 miljoen Vlamingen van de belevenissen van de Belgische koninklijke familie in de tv-serie Albert II. Ze trekken zich helemaal niets aan van de genadeloze kritieken.
Vol in beeld: de witte blote billen van prins Filip die zijn eveneens poedelnaakte liefje(Silke Becu) joelend achterna rent, de golven in. Zijn jongere broer prins Laurent zien we in bed met zangeres en Vlaamse tv-beroemdheid Wendy van Wanten. Koningin Paola noemt haar 'een hoer'. Met een licht Antwerps accent.
Vanaf deze week kunt u in de bioscopen terecht voor de film van het succesvolle Crimi Clowns. Een van de redenen waarom wij daar naar kijken, is dat Silke Becu en Kimberley Klaver er veel meer dan alleen hun acteertalent in blootgeven. Reden genoeg om hen deze week voor onze lens te plaatsen. U kan de fotoshoot van de crimineel lekkere clowns vinden in de P van deze week.
9. Clara Cleymans naakt in de ridder
Advocate Clara Cleymans wordt in De Ridder de nieuwe Witse
In plaats van een norse man blijkt Witse plotseling een sexy jongedame te zijn!
‘De Ridder’ wordt vanaf 13 oktober de nieuwe vaste afspraak op zondagavond voor een dik miljoen kijkers. Dat is alvast wat de VRT verwacht van deze nieuwe misdaadreeks waarin Clara Cleymans de hoofdrol wegkaapte. Na het einde van Witse ging de VRT op zoek naar een waardige opvolger. De Ridder bleek zo veelbelovend dat de VRT alvast een tweede seizoen bestelde dat nu reeds gefilmd wordt.
Clara Cleymans kruipt in de huid van Helena De Ridder, een advocate die al snel een nieuwe roeping zal vinden. De serie speelt zich af in Gent en is vanaf zondag 13 oktober om 21u25 te volgen op één.
Clara Cleymans (24) staat klaar om jong en oud in te palmen met ‘De Ridder’
Clara Cleymans: een vurig jong ding voor uw zondagavond
Bij de VRT staat een vurig jong ding te popelen om een oude brompot uit Halle te doen vergeten: Clara Cleymans, nog altijd maar 24, speelt vanaf zondag 13 oktober 2013 de hoofdrol in De Ridder, een fictiereeks van een heel ander kaliber dan Witse.
Het verschil kon niet groter zijn: in Witse was Hubert Damen al de 65 voorbij toen hij afzwaaide, in de opvolger De Ridder is hoofdrolspeelster Clara Cleymans amper 24. Het is dan ook niet helemaal eerlijk om De Ridder de opvolger van Witse te noemen: Witse was een klassieke politiereeks met het vaste stramien: een lijk, een speurtocht, een arrestatie. De Ridder gaat over een jonge advocate die haar kar keert en voor het openbaar ministerie gaat werken. De Ridder is dus geen whodunit, zoals dat heet, al volg je als kijker wel elke week een misdaaddossier van begin tot einde.
Van Albert tot Vermassen
In de eerste aflevering van De Ridder maken we kennis met Helena De Ridder, een jong talent in dienst bij de Vlaamse topadvocaat Jan Ravenakkers. Helena mag zich vastbijten in het dossier van een ex-Rode Duivel die verdacht wordt van pedofilie, maar raakt zo ontgoocheld in de praktijken van haar leermeester dat ze overstapt naar ‘de overkant’ en substituut wordt van de procureur des Konings op het parket van Gent.
Clara Cleymans, het vurige jonge ding, speelt de rol van de impulsieve Helena De Ridder, Lucas Van den Eynde is topadvocaat Ravenakkers. U leest het goed: Lucas Van den Eynde speelt nu zondag voor een laatste keer koning Albert II in de gelijknamige fictiereeks en speelt dan zijn dubbele kin kwijt om een week later zonder veel schmink in de rol van een soort Jef Vermassen te kruipen. Mooi detail: in De Ridder ziet Lucas ‘prins Laurent’ terug: acteur Stefaan Degand speelt in de nieuwe fictiereeks procureur Atil Abdurahmanovic, een man die op de vlucht sloeg voor het oorlogsgeweld in Bosnië.
Jongere kijkers
Terwijl Witse vooral de iets oudere kijker aansprak, wil De Ridder ook de jongere kijkers aan boord hijsen. Voor Witse mocht de oude Toots Thielemans zich uitleven op de mondharmonica, het themalied van De Ridder is geschreven en gezongen door niemand minder dan jonkie Selah Sue. Bovendien is het mogelijk om de nieuwe fictiereeks niet alleen met een televisie, maar ook met een tweede scherm zoals een laptop of een tablet te bekijken. Op een tweede scherm krijg je extra informatie over wat je op tv te zien krijgt. Als Helena De Ridder in de serie een sms krijgt, kun je op het tweede scherm lezen wat erin staat. Een snufje waar commissaris Witse zijn neus voor zou ophalen, maar ook fictiereeksen moeten mee met hun tijd.
Clara Cleymans wordt ijverige advocate
Clara Cleymans uit de kleren in 'De Ridder'
Met 'De Ridder' pakt de VRT uit met een nieuwe langlopende fictiereeks op zondagavond. De openbaar aanklager, Helena De Ridder, staat centraal, gespeeld door Clara Cleymans. En zoals het een goed Vlaamse fictie serie betaamt, zal Clara Cleymans ook een naaktscène spelen, mochten we al in de promo op de vrt zien.
Clara Cleymans speelt hoofdrol in opvolger 'Witse'
'De Ridder' is een nieuwe misdaadreeks over een jonge openbaar aanklager die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid. Clara Cleymans tekent voor de titelrol. 'De Ridder' vervangt 'Witse' op zondagavond op Eén.
Clara Cleymans kruipt in de huid van Helena De Ridder en krijgt het gezelschap van kleppers als Michaël Pas, Katelijne Damen, Dirk Van Dijck, Lucas Van den Eynde en Stefaan Degand. Gent is het decor van deze officieuze opvolger van 'Witse'. De technische ploeg achter die reeks maakt immers ook 'De Ridder'.
Tweede seizoen
De VRT is zo zeker van het succes van 'De Ridder' dat er nu al, zelfs vóór de première op zondag 13 oktober, volop gefilmd wordt voor het tweede seizoen. De verhaallijnen in 'De Ridder' zijn realistisch. In de openingsaflevering wordt een pedofiliezaak behandeld. In aflevering 2 een verdacht overlijden van een kind.
In de eerste aflevering is Helena nog een succesvolle advocate. "Maar in de eerste aflevering vinden er gebeurtenissen plaats waarvoor ze zichzelf verantwoordelijk acht en beslist ze van kamp te veranderen", legt Cleymans uit. "Vanaf aflevering twee is ze openbaar aanklager".
"Voor het eerst ben ik écht heel benieuwd hoe de kijkers gaan reageren, wat ze van mij zullen vinden. Natuurlijk wil ik altijd dat iets goed is, maar er staat nu precies meer op het spel is, nu ik de titelrol speel. Voor het eerst in mijn leven moet ik een reeks dragen, al wil ik daar niet te veel gewicht aan geven. Het moet nog gezellig blijven, hé."
Realistisch
Het parket van Gent staat helemaal achter de reeks. Iedere week volgt de kijker een misdaaddossier van het begin tot het einde, van aanklacht tot veroordeling.
"Wij hebben telkens alle scenario's op voorhand kunnen lezen om deze te toetsen aan de juridische correctheid", zegt procureur des konings Johan Sabbe. "Daarnaast zijn we blij dat we eindelijk aan het publiek eens deftig de werking van het parket en de magistraten kunnen uitleggen. Veel mensen weten niet wat wij doen. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom wilden wij meteen meewerken." Selah Sue schreef de titelsong 'Direction'.
Parket van Gent niet alleen in televisieserie, maar ook in boek
Gentse magistraten geven zich bloot in boek
Bovenop de nieuwe televisieserie De Ridder met Clara Cleymans, die één vanaf zondag 13 oktober uitzendt, en waarin Gent een centrale rol speelt, krijgt het Gentse parket nog eens extra aandacht. In het najaar verschijnt het boek Parket Magistraal. Vier vrouwelijke parketmagistraten laten in hun leven en werk kijken en geven zich naakt.
In de gebouwen van Radio 2 aan de Martelaarslaan stelde de VRT gisterenavond de eerste aflevering voor van De Ridder, een nieuwe langlopende misdaadreeks op zondagavond. Na Flikken, waarin het Gentse korps centraal stond, en na Witse, waarin een speurder de hoofdrol speelde, belicht de serie deze keer de misdaad vanuit het standpunt van een jonge openbaar aanklager, Helena De Ridder, rol gespeeld door Clara Cleymans.
Naar aanleiding van de serie verschijnt bij Manteau in het najaar ook het boek Parket Magistraal: vier vrouwen van het Gents parket, Bernadette Baeyens, An Schoonjans, Caroline Dewitte en Ilse Vandenbroucke, geven in het boek een persoonlijke kijk op hun werk en hun leven voor en achter de schermen van het Gentse Openbaar Ministerie. Ze vertellen er over hun afwegingen, twijfels en zoektocht naar wat ze als openbaar aanklager moeten doen om goed te doen.
Nieuw op Eén: Clara Cleymans in 'De Ridder'
Vanaf 13 oktober pakt Eén uit met de gloednieuwe misdaadreeks 'De Ridder'. In de fictiereeks buigt openbaar aanklager Helena De Ridder, Clara Cleymans, zich dertien weken lang over een nieuwe zaak.
In de eerste aflevering is Helena De Ridder nog een enorm ambitieuze advocate. Maar door een voorval, dat haar nadien blijft achtervolgen, besluit ze om die deur achter zich dicht te trekken en haar toe te spitsen op de andere kant van zaken, bij het Parket. 'Op zich is de eerste aflevering een atypische aflevering omdat Helena daar nog geen openbaar aanklager is', zegt Michaël Pas. 'Maar nadien zal ze zich elke week opnieuw toespitsen op een andere rechtszaak.'
Jonge cast
Andere acteurs die meespelen in de reeks zijn: Michaël Pas, Dahlia Pessemiers-Benamar, Michael Vergauwen, Lynn Van Royen, Stefaan Degand, Katelijne Damen, Lucas Van den Eynde en Dirk Van Dijck. Eén heeft gekozen om jonge talenten ook een kans te geven in de reeks. Zo heeft Selah Sue de titelsong geschreven.
App
Met 'De Ridder' wil Eén de zondagavondtraditie van fictiereeksen in stand houden, na 'Flikken' en 'Witse'. Maar de misdaadreeks komt ook met iets nieuws op de proppen. Zo komt er een 'De Ridder'-app waarmee je extra informatie kan krijgen tijdens de afleveringen. Zo kan je er bijvoorbeeld de sms'en lezen die Helena krijgt of worden moeilijke juridische termen uitgelegd.
Een ander vernieuwend element is dat de makers ook aan blinden en slechtzienden gedacht hebben. Zo wordt de reeks, tegelijkertijd met de reeks op Eén, uitgezonden OP12 met audiodescriptie.
'De Ridder', vanaf zondag 13 oktober 2013 om 21.25 uur op Eén.
In Gent is "De Ridder" voorgesteld, de nieuwe langlopende fictieserie voor zondagavond. Het is een misdaadreeks, maar geen klassieke whodunit. Clara Cleymans speelt de rol van Helena De Ridder, die zich als openbaar aanklager in elke zaak vastbijt.
"De Ridder", een coproductie van VRT Televisie en Eyeworks, is opgenomen in en rond het gerechtshof van Gent. De reeks loopt vanaf 13 oktober 13 weken lang op Eén.
Naast Clara Cleymans spelen ook o.a. Dahlia Pessemiers-Benamar, Michaël Pas, Lucas Van den Eynde en Stefaan Degand mee. De generiekmuziek is van Selah Sue. Zij schreef het nummer "Direction" speciaal voor de serie.
"De Ridder" pakt ook uit met een experiment: een tweedeschermtoepassing waarmee de kijkers de reeks van nog dichterbij kunnen beleven via hun computer, tablet of smartphone.
10. Ella Leyers naakt in Vermist
Ella Leyers in bloedstollend seizoenseinde van Vermist op VIER
Na het bloedstollende einde van het vierde seizoen met Ella Leyers in een prachtrol wordt het meer dan ooit uitkijken naar een nieuw, vijfde seizoen van Vermist, dat ondertussen ook in de steigers staat.
In de tiende en laatste aflevering van het vierde Vermist-seizoen is de Cel Vermiste Personen nog steeds op zoek naar Ief (Simon Van Buyten). Steve (Stan Van Samang) en Eva (Marieke Dilles) vallen in handen van de neo-nazistische organisatie onder leiding van Ella Leyers waarin Nick geïnfiltreerd. Hij moet uitzoeken waar en wanneer de neo-nazi’s willen toeslaan.
Tijdens hun zoektocht naar Ief, zijn Steve (Stan Van Samang) en Eva (Marieke Dilles) in handen gevallen van de neo-nazistische organisatie onder leiding van Ella Leyers waarin Nick (Kevin Janssens) geïnfiltreerd is. Hij moet uitzoeken waar en wanneer de neo-nazi’s een gewelddadige aanslag zullen plegen.
De dag des oordeels nadert en aangezien Steve en Eva te veel weten, zullen ze geëxecuteerd worden. Nick moet hen zien te bevrijden zonder zijn undercover-missie in gevaar te brengen, want als hij de aanslag niet tijdig kan verijdelen, vallen er tientallen onschuldige slachtoffers.
Eva en Steve worden dus gevangen worden gehouden door een neonazistische organisatie met aan het hoofd de sexy Ella Leyers, waarin Nick geïnfiltreerd is in opdracht van Erik Coppens.
Lukt het Nick om Eva en Steve te bevrijden, zonder zijn eigen identiteit te verklaren? Vallen er slachtoffers?
In deze laatste aflevering spelen onder andere Ella Leyers en Dirk Van Dyck een gastrol.
Liesbet Vrieleman, programmadirecteur bij SBS Belgium: “Vermist is bovenal een goede fictiereeks met sterke Vlaamse acteurs en spannende verhaallijnen. De serie haalde dan ook nooit meer kijkers dan tijdens het afgelopen seizoen. Tot na de negende aflevering haalde de reeks een gemiddelde van 505.000 kijkers en een marktaandeel van 25,1 % op de VIER-doelgroep VVA 18-54. Ik ben dan ook erg blij dat we een vijfde seizoen kunnen aankondigen.”
Vermist is een Vlaams fictieproject dat vanaf 2006 werd gerealiseerd door SBS Belgium en Eyeworks, bestaande uit een bioscoopfilm en een televisieserie. De verhaallijnen draaien om het vijfkoppige team van de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie, dat zich bezighoudt met de opsporing van vermiste personen.
De film, geregisseerd door Jan Verheyen, diende tevens als pilotaflevering van de serie. In totaal telt de serie veertig afleveringen, verspreid over vier seizoenen. Hoofdrollen werden vertolkt door Koen De Bouw, Joke Devynck, Kevin Janssens, Stan Van Samang, Cathérine Kools, Marieke Dilles en Axel Daeseleire. Oorspronkelijk werd aangekondigd dat er geen derde seizoen zou komen, maar VT4 is hierop teruggekomen. Inmiddels zijn het derde en vierde seizoen op antenne geweest, de opnamen vijfde seizoen starten in mei 2013. Vanaf het vierde seizoen ging Vermist op VIER van start. Met nieuws dat Vermist in 2013 opnieuw geselecteerd is voor het festival van Monte Carlo, werd bevestigd nog voor aanvang van de opnamen van seizoen 5, ook al een zesde seizoen is besteld.
De serie en haar acteurs werden genomineerd voor diverse televisieprijzen, waaronder de Prijs van de Radio- en Televisiekritiek, Vlaamse Televisie Sterren en de televisieprijzen van het Festival de télévision de Monte-Carlo.
Kevin Janssens vecht met hooligans
In en rond het café Ter Heide in Niel worden er opnames gemaakt voor de VT4-politieserie Vermist. Gisteravond werd, vlakbij het café, een gevecht opgenomen met een veertigtal hooligans. In het gevecht neemt acteur Kevin Janssens, in de serie politie-inspecteur Nick Bulens, het op voor Bert.
Tijdens en na een voetbalwedstrijd op televisie gaan een veertigtal hooligans elkaar in en om het café te lijf. De rollen van de hooligans werden gespeeld door stoere, mannelijke en vervaarlijk ogende figuranten. De figuranten-hooligans kregen, voor de opnames van de gevechten, instructies van de bekende stunt- en gevechtscoördinator Olivier Bisback.
Gisteravond laat werd ook een scène opgenomen met Ella Leyers, de dochter van muzikant en televisiemaker Jan. Ze heeft een gastrol in het verhaal dat in Niel opgenomen wordt. Vanaf midden september is het vierde Vermist-seizoen te zien.
Ella Leyers naakt in Vermist
Ella Leyers is bezig een mooie carrière als actrice op te bouwen. Deze keer vinden we haar terug in Vermist, waarin ze een hevige seksscène vertolkt met niemand minder dan Kevin Janssens. Je ziet haar niet echt volledig bloot, maar suggestief naakt kan ook heel erg leuk zijn.
Marie Vinck en Ella Leyers half naakt in Zuidflank
Marie Vinck is al langer één van Vlaanderens bekendste babes en hot. Ella Leyers is de laatste maanden/jaren uitgegroeid tot een echte babe en een veelbelovende nieuwe actrice. Dat bewijst ze eens te meer door schaars gekleed te verschijnen in Zuidflank. Vlaams bloot van de hoogste plank in deze naaktscène met Ella Leyers en Marie Vinck!
Opvallend omdat Ella Leyers ooit nog Marie Vinck imiteerde in ‘Tegen de sterren op’. Op internet staan de foto’s van deze erg sexy vertoning. Om nog wat meer op Marie Vinck te lijken, had Elle Leyers flink haar borsten in de verf gezet.
Hooligans vechten aan café Heideplaats voor tv-opnames
Het productiehuis Eyeworks maakte in en rond café Ter Heide aan de Heideplaats opnames voor de VT4-politieserie 'Vermist'. Er werden onder meer gevechten gefilmd tussen twee hooliganclans.
Tijdens de drie draaidagen in Niel worden van in de late namiddag tot diep in de nacht, in en rond café Ter Heide, caféscènes en gevechten tussen twee rivaliserende hooliganclans opgenomen. In het café wordt op televisie een voetbalwedstrijd gevolgd. Tijdens en na de wedstrijd gaan zo’n veertig hooligans elkaar in en om het café te lijf.
Om de rol van de hooligans te spelen, werden stoere, mannelijke figuranten gezocht. Die oogden, met kortgeschoren of zeer kort haar en tatoeages, écht vervaarlijk.
Bij de gevechten die gisteravond werden opgenomen in het Oud Begijnhof, vlakbij de Heideplaats en café Ter Heide, kregen de figuranten-hooligans vechtinstructies van de bekende stunt- en gevechtscoördinator Olivier Bisback. Hij keek er op toe dat ze elkaar bij de opnames niet zouden verwonden. Ook politie-inspecteur Nick Bulens, in de serie gespeeld door acteur Kevin Janssens, raakte in het gevecht betrokken.
Gisteravond laat werd ook een scène opgenomen met Ella Leyers, de dochter van muzikant en televisiemaker Jan Leyers. Ze heeft een belangrijke gastrol in de aflevering die in Niel opgenomen wordt.
Er werden al vier scènes ingeblikt. De opnameploeg was tot vannacht 4 uur in de weer in en rond café Ter Heide.
‘We willen dit eens gezien en meegemaakt hebben’, vertellen Sam Van Hoof uit Sint-Niklaas en zijn vriend Mikail Kulahci uit Willebroek. ‘Ik ben gevraagd om hier een rolletje als hooligan te spelen. Researchers die de figuranten zoeken voor Vermist, hadden mijn profielfoto opgemerkt op Facebook’, vertelt Mikail, die op de sociale netwerksite staat als Claudio.
‘De opnames voor een uitzending of verhaallijn van Vermist duren negen dagen. In Niel gebeuren de laatste opnames van het vierde seizoen van de reeks, met een mooie rol voor Ella Leyers. Vorige week werden nog opnames gemaakt aan de Cypriaan De Rorestraat en de Kruisbaan in Mechelen en begin augustus werden nog scènes ingeblikt in het cultuurcentrum Blikveld in Bonheiden’, aldus Maarten Moeys, de persverantwoordelijke van VT4. Vanaf midden september is het vierde Vermist-seizoen op Vier, het vernieuwde VT4, te zien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten