donderdag 9 januari 2014

Inge Paulussen in Witse, Loslopend Wild en Clan @ Vlaamse actrices


Inge Charlotte Paulussen (1 januari 1976) is een Vlaamse actrice.

Inge Paulussen heeft een toneelopleiding gevolgd aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Na haar studies speelde ze voornamelijk in het theater, en vooral bij Het Toneelhuis. Bij het grote publiek werd ze bekend dankzij haar rol van inspecteur Samantha ‘Sam’ Deconinck in de populaire televisieserie Witse.

Filmografie Inge Paulussen

    Ontspoord (2013, tv) - Sandra (1 aflevering)
    Zuidflank (2013, tv) - Kim Vaessen (13 afleveringen)
    Loslopend Wild (2012-2013, tv) - (8 afleveringen)
    Clan (2012, tv) - Goedele Goethals (10 afleveringen)
    Vermist III (2011, tv) - Vandersmissen (1 aflevering)
    David (2010, tv) - Liesbeth (13 afleveringen)
    Code 37 (2009, tv) - Els De Backer (1 aflevering)
    Witse (2006-2010, tv) - Sam Deconinck (50 afleveringen)
    De wet volgens Milo (2005, tv) - Monica (1 aflevering)
    Witse (2004, tv) - Veerle Deconinck (1 aflevering)
    W817 (2003, tv) - Gella Stadeus (4 afleveringen)
    Spoed (2002, tv) - Dokter Kris Jamaer (28 afleveringen)
    Flikken (2002, tv) - Vera Jacobs (3 afleveringen)
    Stille Waters (2001-2002, tv) - Wendy (6 afleveringen)
    Schemering (film) (2002, korte film)
    Le bal des pantins (2001) - Loulou
    S. (1998) - Marie
    Deman (1998)
    De Kotmadam (1997, tv), dubbelrol als Marleen en Kathleen (1 aflevering)
    Heterdaad (1997, tv), Lucie (1 aflevering)


Belgische babe Inge Paulussen doet intrede als oenologe in 'Zuidflank'

Oplettende kijkers hebben Inge Paulussen ('Clan', 'Loslopend Wild', 'Witse', 'David', 'Code 37',...) al even zien verschijnen in de vierde aflevering van 'Zuidflank' als Kim Vaessen.

En dat het niet klikte tussen de sommelier die Rob Van den Bergh (Stan Van Samang) op restaurant van wijn voorzag, viel niet te ontkennen. Toch blijft het niet bij die ene ontmoeting want op maandag 30 september 2013 solliciteert Kim als oenoloog bij Rob.

Rob is vastberaden: hij moet en zal de Zuidflank zelf bewerken om binnen 2 jaar een topwijn in menig sterrenrestaurant op de kaart te zien schitteren. Maar van wijn maken, heeft de jonge dertiger geen kaas gegeten. Zijn business plan mag er op papier dan wel goed uit zien, zonder eigen inbreng van kapitaal zijn zijn kansen nihil om een lening te krijgen.

Robs moeder Lydia (Katelijne Verbeke) staat echter als een blok achter haar zoon, en besluit achter zijn rug om hun neef Patrick (Mathijs F Scheepers) in te schakelen als meestergast voor het werk op het veld, én ook plaatst ze een advertentie om een oenoloog aan te trekken. Kim Vaessen voelt zich de geknipte kandidaat voor de job, want de sommelier studeerde jaren geleden af als oenologe en wil eindelijk de stap van het restaurant naar de wijnranken zetten. Rob Van den Bergh, is echter niet opgezet met zijn sollicitant.

Ondertussen vergaat het de Deweerdts minder goed. Mark (Jan Sobrie) voelt zich bedrogen door Patrick, nu die na zijn uren voor de concurrentie gaat werken. En Willem (Dirk Roofthooft) zit in zak en as omdat hij enkel lijdzaam kan toekijken hoe zijn grote liefde Viviane (Anneke Blok) zich neerlegt bij de diagnose van leverkanker en elke vorm van behandeling om haar leven te rekken, weigert.

's Avonds ontdekt de bedrijvige Lydia een foto van een Keniaans jongetje in het bureau van Rob. De kijkers weten al hoe de vork aan de steel zit, maar Lydia heeft geen flauw benul wie Kasim is.

Weer spanning en intriges in nieuwe aflevering van 'Zuidflank'

Nadat het voor gemiddeld 673.304 kijkers (live +1; marktaandeel van 26,6% op VVA 18-54) een emotionele 5de aflevering van 'Zuidflank' werd met het overlijden van Viviane (Anneke Blok), staat op maandag 7 oktober eentje vol spanning, intriges en liefdesperikelen op het programma.

In de zesde aflevering van 'Zuidflank', wordt een sprong gemaakt van 3 maanden in de tijd:

Rob (Stan Van Samang) keert terug uit Frankrijk, met zijn Certificat de Viticulture op zak dat hij behaald heeft na het volgen van een gerenommeerde wijncursus. Oenologe Kim (Inge Paulussen) stemt hem meteen gelukkig: binnen 2 jaar zit er een topwijn aan te komen dankzij de druiven die bijna genoeg gerijpt zijn. Maar Robs terugkeer lijkt wel een vloek over de zuidflank te brengen. De zuidflank zit zonder plukkers, maar die zijn misschien niet meer nodig wanneer een zwerm spreeuwen een deel van de oogst dreigen te verwoesten en badluizen roet in het eten gooien.

Alsof Rob nog niet genoeg tegenslag kent, moet hij ook dringend op zoek naar een geldschieter want hij en moeder Lydia (Katelijne Verbeke) zijn bijna bankroet na alle investeringen van de voorbije maanden. Hij en Kim maken een afspraak met Herman Rottiers (Manou Kersting, bekend van 'Frits & Franky', 'Crimi Clowns', 'Matroesjka's', 'Code 37' en dit najaar bij 2BE te zien in 'BEET!'), de grootste wijnhandelaar van Limburg.

Ook op liefdesgebied hangen er spanningen in de lucht. Christian (Bert Haelvoet) heeft een boontje voor Kim, maar heeft een goede reden om te denken dat zij niet in hem geïnteresseerd is. En Rob bekent aan de rondborstige An (Marie Vinck) dat hij haar niet uit zijn hoofd krijgt na hun avontuurtje met Ella Leyers. Hij hoopt nog steeds dat het eindelijk iets kan worden tussen hem en de vrouw naar wie hij al sinds zijn tienerjaren snakt. Maar één iemand staat in de weg: zijn rivaal Mark (Jan Sobrie).

Liefde en haat vieren hoogtij in 'Zuidflank'

Rob (Stan Van Samang), een moordenaar? Niemand in zijn omgeving die het zich kan inbeelden, maar de kleine Kasim (Bruce Rumagihwa) was er getuige van dat de ULM-piloot zijn familie de dood in joeg na een mislukte vlucht.

In Vlaanderen deed hij er alles aan om deze vreselijke gebeurtenis uit zijn geheugen te wissen, maar op maandag 14 oktober 2013 is er geen ontkomen meer aan wanneer de jonge Keniaan hem letterlijk aan zijn voordeur opwacht. Wie is Kasim? Wat komt hij hier doen? Wat wil hij van Rob? En wat heeft deze laatste hem misdaan?

Het ontgaat Lydia (Katelijne Verbeke) immers niet dat de jongen enkel haat voelt tegenover haar zoon. Koste wat het kost wil zij te weten komen wat er zich in het verre Kenia heeft afgespeeld. Maar eerst heeft ze andere prioriteiten aan haar hoofd: de jongen het gevoel geven dat hij veilig en welkom is, al hoort daar wel een bezoek aan de politie bij.

Dat de relatie van An en schuinsmarcheerder Mark (Jan Sobrie) ten dode was opgeschreven, was al langer duidelijk voor de 'Zuidflank'-kijker. Maar wat er zich op maandag 14 oktober afspeelt achter de zware deuren van het prachtige wijnkasteel, tart alle verbeelding…

Kim (Inge Paulussen) vergaat het beter op amoureus vlak. Zij heeft haar oog laten vallen op Robs vriend Christian (Bert Haelvoet). Maar was Kim niet lesbisch? Wie is Silke (Darya Gantura) dan?  En waarom heeft de oenologe al die tijd gezwegen? 'Bloed is dikker dan de beste wijn', laat ze vallen tegen Rob. Het is duidelijk dat deze vrouw haar geheimen nog niet heeft prijsgegeven.

Inge 'Witse' Paulussen opnieuw zwanger

Actrice Inge Paulussen (32), bekend van haar rol als Witses assistente Sam Deconinck, verwacht een tweede kindje. Uit een vorige relatie heeft Inge al een zoontje Jef van vier. Eind augustus huwde ze met VRT-eindredacteur Gunter Saerens (36).

De bekendmaking van Inges tweede zwangerschap valt samen met haar afscheid uit de populaire Eén-serie Witse. Deze week werkt ze haar laatste opnames af. Ze verdwijnt op eigen vraag uit de reeks, omdat ze wat meer tijd voor haar gezin wil.

Sam uit 'Witse' bevallen van tweede zoontje

Actrice Inge Paulussen, beter bekend als Sam uit 'Witse', is bevallen van een tweede zoon. De jongen zag op 26 maart het levenslicht en kreeg de naam Arno. Dat werd vandaag bekend gemaakt.

Paulussen is getrouwd met Gunter Saerens, een eindredacteur bij vrt. Inge Paulussen had al een zoon, Jef, uit haar vorige relatie met Stefan Perceval.

Vorig jaar verliet de actrice 'Witse', maar op de buis is ze nog één seizoen te zien in de serie.

Inge Paulussen (30) is het nieuwe springkonijn naast brombeer Hubert Damen

 Is de nieuwe assistente van Witse voorbereid op 1,6miljoen nieuwe vrienden? Inge Paulussen, die morgen zondag debuteert in de successerie, denkt van wel: ,,1,6 miljoen kijkers? Ik trek mijn muts wel wat dieper over mijn hoofd.''
De héél grote fan van Witse weet dat Inge Paulussen (30) niet helemaal nieuw is in de reeks. In 2004 speelde ze een gastrol van een zwangere vrouw wier man een moord pleegde.

Intussen ben je zelf moeder van een zoontje. Je weet nu wat het is om zwanger te zijn. Heb je in die aflevering een overtuigende prestatie neergezet?

,,Mijn familie en vrienden vonden van wel. Die aflevering is opgenomen voor ik écht zwanger was, maar iedereen dacht dat ik met een echte buik rondliep terwijl het gewoon een kussentje was. Ze wilden me eerst een klein ballonnetje geven dat je vanop afstand kon opblazen. Dan zou de kijker 'het kind in de buik zien bewegen'. Dat vond ik net iets té veel realisme.'' (lacht) De nieuwe bijzit van Witse heeft veel zin voor avontuur. Van wanneer dateert jouw laatste parachutesprong?

,,Dat soort dingen is niets voor mij. Ik ben eens naar Rusland geweest: telt dat ook als avontuur?''

In het spoor van de KGB: vertel ons alles.

,,Zo spectaculair was het niet. Ik was zestien en zat in een dansgroep. Ik ben uitgewisseld met acrobaten.'' (lacht) Is je danstalent al op het scherm vertoond? ,,In de film L'amour en suspens . Ik speelde Loulou, een blote sexy zangeres in een nachtclub. Loulou was hot en volledig verlamd, maar in één naaktscène dans ik als een marionet aan grote draden. Dat was zó fysiek dat ze een stuntvrouw wilden inschakelen, maar ik wou het liever zelf doen. Nooit heb ik mijn tanden meer in een rol gezet. Alleen jammer dat niemand de film gezien heeft.'' (lacht) Die verlamde zangeres speelde je niet toevallig. Je hebt een zwak voor taaie rollen?

,,Het lijk wel alsof gehandicapte rollen eventjes mijn specialiteit waren. Ik heb in een rolstoel gezeten, op krukken gelopen, beugels gedragen. Louter toeval, hoor.''

Leren fouilleren

Hoe bereidt een Vlaamse actrice zich voor op de rol van speurder?

,,Ze hebben me geleerd hoe ik moet fouilleren, hoe je handboeien moet omdoen, hoe je iemand tegen de grond moet werken. Ze hebben me ook uitgelegd hoe de structuur van de Belgische politiediensten in elkaar zit. Maar dàt ben ik alweer vergeten.'' (lacht) Hoe vloert een frêle vrouw als jezelf een vent die een kop groter is?

,,Dat zul je zien in de volgende aflevering. Daarin moet ik een acteur vellen die nogal gezet is. Dat is een kwestie van afspreken: ik zet hem een voetje en hij laat zich een beetje vallen.''

Heel veel kinderen spelen politieseries na. Wat is het leukst om te imiteren?

,,Het roepen van halt, federale politie, blijven staan! Bij mijn eerste keer lag ik in een deuk, maar nu gaat het me goed af. Het is best leuk om heel serieus gezag uit te stralen.''

Hubert Damen zag het zitten dat hij een vrouw als assistente kreeg. Inge kan ik tenminste bijhouden bij het sprinten, zei hij.

(lacht) ,,Het scenario zegt dat ik harder kan lopen en dat Witse meestal het onderspit delft. Hubert laat dat niet graag gebeuren, dus proberen we elkaar af te troeven.''

Je gaat ons toch niet vertellen dat Hubert Damen sneller loopt dan jij?

( aarzelend) ,,Ik moet toch mijn best doen om hem voor te blijven. Wellicht zegt dat meer over mijn fysiek dan over de zijne.''

De ervaren oude man en het onbesuisde groene blaadje: is dat geen cliché?

,,Combinaties van speurders in politieseries zijn altijd clichés. De jonge vult de oude aan en omgekeerd. Clichés zijn uit het leven gegrepen. Bijna, toch.''

Er is geen 'vonk' tussen Sam en Witse. Dat blijft zo, nemen we aan.

,,Ja. Er ontstaat geen seksuele of erotische spanning tussen ons. Het had gekund, maar zo'n serie met veel naakt is Witse níet.''

Witse schijnt veel vrouwen te bekoren. Merk je daar iets van? ,,Zonder twijfel. Overal waar we filmen, krijgt hij aandacht van vrouwen. Meestal van dames boven de veertig. Er moet dus wel iets zijn.''

Janken langs de kade

Politievrouw worden was vermoedelijk niet je grote droom. Wat dan wel?

,,Ik was acht jaar toen ik in een opstel schreef: actrice . En als dat niet lukte: kapster. Mijn oom was kapper. Ik speelde ook graag met het haar van mijn poppen.''

Ben je al eens in aanraking gekomen met de politie?

,,Ik was zeventien toen ik in Antwerpen aan mijn theateropleiding begon. Dat was een heel verwarrende periode. Veel nieuwe indrukken, voor het eerst alleen wonen, je kent dat. Soms ging het goed, soms minder. Als ik het moeilijk had, ging ik soms uithuilen op de kaai aan de Schelde.''

,,Eén keer stond ik daar overdag te janken toen ik achter mij walkietalkies hoorde. Plots een stem: juffrouw, ga weg van die rand! Ik draaide me om en zag een paar agenten staan. Die gasten dachten dat ik zelfmoord ging plegen.''

,,Ik voelde me serieus in mijn gat gebeten. Alsof ik in het water ging springen. Dus liep ik gewoon door. Waarop ze me bleven achtervolgen: ga weg van die rand, juffrouw. Om zot te worden, hoor.''

Het doet je vermoedelijk weinig dat iemand je 'de Vlaamse Nicole Kidman' noemde.

(licht blozend) ,,Goh. Ze kennen Nicole Kidman niet en ze kennen mij niet. Op het eerste gezicht is het flatterend, maar verder? Ik ben niet zo'n filmactrice.''

 Witse: Viv Van Dingenen vervangt Inge Paulussen

Nadat eerder al Wouter Hendrickx, alias Dimi Tersago, opstapte, houdt nu ook Inge Paulussen
het na 3 jaar voor bekeken als Sam Deconinck.

Commissaris Witse gespeeld door Hubert Damen, zal dus een nieuwe assistent krijgen.

Viv Van Dingenen nieuwe partner van Witse.

Viv Van Dingenen Het wordt opnieuw een vrouw, Tine, gespeeld door Viv Van Dingenen.

Eén-kijkers kennen haar als Veronique in ‘Thuis’ en van gastrollen in Stille Waters en Flikken.

Eerder dit jaar schitterde ze als An Degreef in Katarakt en zat ze ook in de tweede ‘Steracteur, Sterartiest’.

Inge Paulussen overleeft tweede aflevering De Slimste Mens ter Wereld niet

Ons moeke uit Clan heeft De Slimste Mens ter wereld moeten verlaten. In het finalespel verloor actrice Inge Paulussen tegen presentatrice Lisa Smolders. De kleinste deelnemer William Boeva bleek door een uitmuntende kennis over de aanslag op de marathon in Boston de beste van het spel te zijn. In de derde uitzending van het seizoen nemen William Boeva en Lisa Smolders het op tegen Ingrid Lieten (minister van Media)

Inge Paulussen viert in 'Connie & Clyde' de hoogdag van de liefde

14 februari. Een hoogdag voor elk relatiebureau, maar voor de medewerkers van Connie & Clyde laat Cupido het afweten. Connie (Eva Van der Gucht) loopt er bij als een kip zonder kop om een Valentijnsdiner te organiseren voor haar singles.

Tegelijkertijd moet ze de geschikte partner zien te vinden voor haar nieuwe klant Harry, een gastrol voor Rudy Meuws ('Zone Stad', 'Crimi Clowns', 'Aspe').

Het vooruitzicht om met zijn patatje aan de eretafel van het diner te zitten, stemt Hans (Axel Daeseleire) niet bepaald gelukkig. Hij wil Valentijn op een minder gedwongen manier doorbrengen met zijn grote liefde. Het duo vecht dit nieuwe meningsverschil uit bij relatietherapeute Patricia (Karlijn Sileghem).

Peggy (Nathalie Meskens) mist Vincent (Ben Segers), die zijn grote filmdroom waarmaakt in Duitsland. Pascal (Stefaan Degand) verwacht dit jaar weer geen Valentijnskaartje en dompelt zichzelf onder in medelijden. Net wanneer hij tracht uit te zoeken wat er nu precies mis is met hem, krijgt hij waar hij al jarenlang van droomt: een liefdeskaartje van een geheime aanbidster.

Pol (Tom Audenaert) probeert zijn ongelukkige ervaring met Lieven (Bert Huysentruyt) te vergeten, maar moet onverwacht invallen voor een geannuleerde klant. Een tête à tête met vrijgezel Hilde – een gastrol voor Inge Paulussen ('Zuidflank', 'Witse', 'Clan',...) – haalt de brave huispsycholoog willens nillens uit zijn comfortzone.

De vrouwen van 'Clan': Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom, Inge Paulussen, Ruth Becquart en Maaike Neuville

Nathalie Basteyns en Kaat Beels, de makers van de serie ‘Jes’ (2009), hebben nu ‘Clan’ geregisseerd.

Het mag niemand verwonderen dat Malin-Sarah Gozin, die samen met Bert Van Dael het scenario heeft geschreven, er aanzienlijk meer over weet dan het gros van de wereldbevolking.

Malin-Sarah Gozin «Ik vroeg me af hoever je voor familie kunt gaan, hoe dwingend de bloedband is. Na een onrustige nacht werd ik op een ochtend wakker met de vraag: ‘Wat als enkele zussen met vereende krachten hun schoonbroer zouden vermoorden, de man van nog een andere zus?’ De volgende vraag was dan: ‘Waarom willen ze hem om zeep helpen? Die man moet echt wel een onverdraaglijke zak zijn. En ze willen hun zus die met hem getrouwd is helpen, want zij is in hun ogen nog maar een schim van wat ze vroeger was, en ze beseft het niet. Ze ziet niet in dat de invloed van die vent haar beetje bij beetje kapot maakt; ze houdt domweg van hem, en hij ook wel van haar. Haar zussen wijzen haar wel op zijn rottige kanten, maar ze denkt dat ze jaloers zijn. Op een oudejaarsavond, waarop Jean-Claude – zo heet die man – zich voor de zoveelste keer van zijn hatelijkste kant heeft laten zien, blijven twee zussen plakken: Eva, de oudste, en Birgit, die maar één oog heeft en een ooglapje draagt. Er zit uiteraard drank in die vrouwen, en ze beginnen te fantaseren: ‘Hoe zou het zijn als we hem ombrengen?’

»De spanning zit ‘m ook in de vraag: ‘Wat is het persoonlijke probleem dat die zussen met Jean-Claude hebben?’ Er komt gaandeweg een moordplan van dat steeds realistischer vormen aanneemt – het wordt een moordcomplot dat ze uiteindelijk achter de rug van hun zus om ten uitvoer zullen brengen. Ze slagen in hun opzet, ze denken dat ze ermee weg zullen komen, maar twee verzekeringsagenten, wier familiebedrijfje op de rand van een faillissement staat, ruiken onraad. Nu, ’t is ook om te lachen, hoor, en er zit veel ironie in.»

Nu we dat weten, weten we gelukkig nog niet te veel.

Ten huize van de vermaarde fotograaf en weldoener Johan Jacobs nemen vijf actrices na een uitputtende fotosessie in willekeurige volgorde plaats aan een tafel waaraan ik al eerder deed alsof ik thuis was: Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom, Inge Paulussen, Ruth Becquart en Maaike Neuville. Zij zijn de hoofdcast van ‘Clan’. Ik wil het met hen over die serie hebben, maar evengoed ook over familiebanden, het zusterschap, de wereldomspannende sisterhood, en - alsof het niet op kan - ook over vrouwelijke solidariteit.

Om te beginnen vraag ik hun of ze me in de gauwigheid even kunnen uitleggen wat goed acteren is, en hoe je dat al acterend gewaarwordt. ‘Uitleggen wat goed acteren is, is keimoeilijk,’ zegt Maaike Neuville stellig, maar dat belet dit spreekkoor niet om er toch even de geest over te laten waaien. Dat ging als volgt:

Inge Paulussen «Of je goed geacteerd hebt, weet je altijd pas achteraf. Iemand die je vertrouwt moet het je zeggen, maar zelfs dan ben je er nooit helemaal zeker van.»

Barbara Sarafian «Ondanks toneelscholen en de vele gesprekken die je met je collega’s over acteren voert, kom je nooit bij een aantal welbepaalde wetten uit, je ontdekt hooguit enkele wetmatigheden. Je trukendoos is altijd hoogstpersoonlijk - iemand anders heeft er niks aan. Maar goed, ik ga ervan uit dat je goed speelt als je het publiek raakt, en dat voel je wel.»

Kristine Van Pellicom «Soms heb je echt het gevoel dat je goed bezig bent, maar als je later de rushes ziet, blijkt dat niet het geval geweest te zijn. Je kunt er eigenlijk geen peil op trekken. En goed spelen hangt natuurlijk ook van de kwaliteit van het scenario of het toneelstuk af. ’t Is buitengewoon moeilijk om je met rommel uit de slag te trekken.»

Maaike Neuville «Ik vind dat je vooral tot grote overgave in staat moet zijn. ’t Komt erop neer dat je onder het spelen de controle durft te laten schieten, ook al heb je je personage tijdens de repetities zorgvuldig opgebouwd en vormgegeven. Dat is voor mij zowel het lastigste als het aantrekkelijkste aan acteren.»

Ruth Becquart «Als ik de sensatie van vrijheid voel op het toneel, durf ik te denken dat ik goed aan het spelen ben. Die vrijheid zorgt er bijvoorbeeld voor dat je geen besef van tijd meer hebt, of toch een ánder besef van tijd. Je bent elders.»

Inge Paulussen (Clan): ‘Goedele is mijn ode aan de huisvrouw.’

De gloednieuwe VTM-reeks Clan vertelt het verhaal over hoe je iemand vermoordt en hoe het kan mislopen! Vier moordlustige zussen hebben een bloedhekel aan hun schoonbroer ‘De Kloot’ en ze doen er alles aan om hem uit de weg te ruimen. Met maar één ding in het achterhoofd: namelijk hun zus terug bij hen te krijgen. Stuk voor stuk bestaat de hoofdkast van Clan uit grote namen. De rol van Goedele, de echtgenote van de ‘Kloot’ wordt vertolkt door Inge Paulussen. Bij het grote publiek is ze vooral bekend als Sam uit Witse en haar veelbesproken naaktscène in Stille Waters. Inge Paulussen gaf ons de nodige tekst en uitleg over een reeks, dat misschien kan uitgroeien tot één van de verrassingen van het televisienajaar. ‘Het grote publiek mag me dan wel als Sam uit Witse herkennen. Ik hoop dat ik dankzij deze rol een andere kant van mezelf als actrice kan toen.In Clan speel ik Goedele, de vrouw van Jean-Claude, de man waar mijn vier zussen een grondige hekel aan hebben. Toch heeft ze een bepaald geluk in haar leven gevonden, waarin ze zich compleet kan vinden. Op één of andere manier veegt ze veel van het karakter van haar man onder de mat. Klein detail: Goedele is niet van alle dingen op de hoogte. Wellicht speelt de uitdrukking ‘Liefde maakt blind’ wel degelijk een rol. Het groffe taalgebruik van De Kloot is ze ondertussen al wel gewoon geraakt.’

Zussen
‘De zussen kan je het best omschrijven als mensen van vlees en bloed. Eén voor één hebben ze allemaal hun eigen herkenbare karaktertrekjes. Toen we tijdens de casting de omschrijving van hun karakter hoorden, ging er bij ieder van ons wel een belletje rinkelen. In het personage Goedele kon ik me redelijk snel verplaatsen. Wanneer ik als surplus haar kleren mocht aantrekken, kwam de Goedele in mij echt naar boven. Wanneer ik op een terrasje doe, zie ik regelmatig dergelijke types passeren. Net zoals er dominante en minder dominante vrouwen bestaan, blijven deze vrouwen eeuwig bestaan. Omschrijf deze rol maar gerust als mijn ultieme ode aan de huisvrouw (lacht).’

Inge Paulussen blote borsten tijdens seksscène

Inge Paulussen ken je vast en zeker door haar rol als ‘Sam’ in Witse, maar ook door haar rol als ‘Goedele’ in Clan. Op internet circuleert een oud filmpje van haar waar ze in bed ligt en haar blote borsten goed te zien zijn in de Vlaamse fictiereeks Stille Waters.

Zotte Dozen in Loslopend Wild

“Vrouwen hebben wél humor”, schreeuwde Gilda De Bal afgelopen zondag nog uit in De Zondag. Ze is één van de actrices uit de nieuwe sketchreeks ‘Loslopend Wild’ op Eén, die gaat over ‘vrouwen en hoe ze zich door het dagelijkse leven slaan’.  Concreet, een stuk of tien ‘zotte dozen’ die met heel wat zelfrelativering de kleine kantjes van het zwakke geslacht – dus ook van zichzelf – blootleggen.

 De sketches zijn of speels, of spits, of sexy, of brutaal. Of alle vier. De actrices overtuigend, met een speciale vermelding voor de (althans voor mij) relatief onbekende Tiny Bertels, die in ‘Groenten uit Balen’ de moederrol speelt. Heel aanwezig in de reeks is Inge Paulussen die nog vooraan in ons aller geheugen zit als ‘moeke’, dé seut uit de vtm-reeks ‘Clan’. Het is dan ook even wennen om haar met zichtbaar genoegen een ‘vette’ scheet te zien laten of op een feestje en plein public haar slip te zien uittrekken, in sexy lingerie rond te zien lopen en zich – zittend op de schouders van de macho-van-dienst -  in haar blote kont te laten ronddragen.

De andere Inge Paulussen als 'de vechter'
Of Inge Paulussen in een sexy latexpakje een Vlaamse versie van Lara Croft te zien uitbeelden. De moppen worden er in ‘Loslopend Wild’ aan een hels tempo doorgedraaid maar de mix tussen ‘fijn en subtiel’ en ‘platte pipi-& kaka-humor’ zit goed. De grappen doen meer gniffelen dan bulderlachen, maar da’s op zich geen bezwaar. De herkenbaarheid zal uiteraard het grootst zijn bij de vrouwelijke kijkers, maar ook als man amuseer je je kostelijk bij al die uitvergrote vrouwelijke onhebbelijkheden. Nog een laatste pluim: de generiek van ‘Loslopend Wild’ op zich verdient al een televisieprijs.

Alleen jammer dat het programma overlapt met ‘Tegen De Sterren Op’ bij vtm. Goede humor is zo al schaars op de Vlaamse lichtbak en dan moet je als kijker nog kiezen ook (of je digicorder inschakelen). Uitgesteld hebben we toch ook naar de typetjesshow met o.m. Nathalie Meskens, Barbara Sarafian en Walter Baele gekeken. En daar ook gebulderd met bijvoorbeeld de Regi-, Kim Clijsters-, Sabine Hagedoren, Marie Vinck, Herman Van Rompuy- en Marco Borsato-imitaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten