dinsdag 6 november 2012

Ann Ceurvels @ Vlaamse actricesActeurs Herbert Flack, Vlaamse actrice Ann Ceurvels en Dirk Van Vooren hebben klassieke sprookjes op CD gezet. Gisteren lazen ze er enkele voor in het kasteel Rivierenhof in Antwerpen, voor een jong en enthousiast publiek.

Voor de broodnodige afwisseling duik Vlaamse actrice Ann Ceurvels eens niet meteen naakt in bed met Herbert Flack, maar leest ze in een mooi prinsesjes kostuum voor voor de kinderen.

Ann Ceurvels als tante Leen in 'Wittekerke'

Op dinsdag 28 maart 2006 maakt topactrice Ann Ceurvels als tante Leen haar opwachting in de Vlaamse successerie "Wittekerke".

Een woordje meer over Ann Ceurvels

Ann Ceurvels volgde een acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Na haar studies was ze vooral actief op film- en televisiegebied. Zij speelde de vrouwelijke hoofdrol in 'Yuppies', een kortfilm van Eric Van Looy. Daarnaast was zij bloot op VTM te zien in 'Diamant', 'Bex & Blanche', 'Deman', 'Rupel, 'Familie' en 'Zone Stad'. We kennen Ann ook van 'Windkracht 10', 'Flikken', 'Thuis', 'Niet Voor Publicatie', 'Heterdaad' en 'Hof Van Assisen'.

In de film Costa (2001) van Johan Nijenhuis, schitterde zij als discotheekeigenares Kayra.

Naast haar acteerwerk en presentatiewerk bij de verschillende tv-zenders spreekt deze veelzijdige actrice ook regelmatig reclamespots, animatiefilms en documentaires in. In de lente van 2003 beviel ze van een flinke zoon, Billy Toulouse.

Afgelopen lente liet Ann zich opmerken als dramalerares in 'Star Academy'.

Vlaamse actrices Andrea Croonenberghs & Ann Ceurvels
De Giechelbehandeling

De Giechelbehandeling is het eerste kinderboek van Roddy Doyle, de winnaar van de Booker Prize. Hij is op zijn best als het onbeleefd, onnozel en origineel, maar bovenal … grappig mag zijn!

In de Giechelbehandeling hebben de ‘giechels' het voor het zeggen. Het zijn kleine harige wezentjes die grote mensen straffen wanneer ze kinderen onheus behandeld hebben. En wat is onheus? Een kind zonder eten naar bed sturen of ze vis doen eten en zeggen dat het kip is, of een scheet laten en zeggen dat het kind de schuld heeft of kinderen bang maken. Als iets dergelijks gebeurt zorgen de giechels er de dag nadien voor dat die volwassene in een hondendrol trapt. En die hondendrollen die komen allemaal van ‘Zwerver', de hond die voor elke drol een euro krijgt van de giechels en die intussen stinkend rijk is!
Op een mooie dag is Mijnheer Mack aan de beurt om de ‘giechelstraf' te krijgen. Maar heeft hij die straf eigenlijk wel verdiend?

Ann Ceurvels en Andrea Croonenberghs lezen/spelen/giechelen/vertellen de ‘Giechelstraf' begeleid door een groepje enthousiaste muzikanten.

Een voorstelling met een hoog Roald Dahl gehalte.

Familievoorstelling vanaf 6 jaar

Ann Ceurvels vervoegt cast Wittekerke

In de Wittekerke-aflevering van 28 maart 2006, momenteel in opname, maakt Vlaanderens topactrice Ann Ceurvels als tante Leen haar opwachting in het gezellige kuststadje.

Max (Peter Bulckaen) krijgt bericht uit Kreta dat de man van tante Leen, de jongste zus van zijn vader (Frank Aendenboom) en een tante die hij niet goed kent, onverwacht overleden is. Elke (Hilde Gijsbreghts) vindt dat hij toch naar de begrafenis moet gaan. Ze is zelfs bereid hem te vergezellen, maar een zieke Bjorn gooit roet in het eten. Max vertrekt, tegen zijn zin, alleen naar Griekenland. Na de begrafenis stuurt hij Elke een bericht dat tante Leen hem naar Wittekerke zal vergezellen. Ze heeft het nodig om in het kuststadje een poosje van de emoties te bekomen en de batterijen terug op te laden.
Tante Leen blijkt een vrolijke, jonge weduwe te zijn en ze wordt in de kamer van Bjorn geïnstalleerd. Al snel begint ze dankzij haar frivole levensstijl zwaar te wegen op het burgerlijke leventje van Max en Elke. Die hopen dat ze zo snel mogelijk terug naar Kreta vertrekt. Vooral omdat ze er blijkbaar geen graten in ziet op hun kosten te leven.
Maar dan krijgen ze te horen dat tante Leen eigenlijk niet getrouwd was en dat haar Griekse schoonfamilie haar liever kwijt dan rijk is. Het ziet er dus naar uit dat tante Leen nog lang in Wittekerke zal blijven.

Ann Ceurvels kruipt dus in de huid van Leen Moelandts. Het gaat niet om een gastoptreden, maar om een dragende rol voor een zeer lange periode, zo zegt Wittekerke-producer Lieven Dufour.
Leuk weetje voor de fans: In 1995 speelde Ann van aflevering 156 tot 191 Els in Wittekerke, een personage dat een aantal keren werd opgemerkt aan de zijde van Bart (Werner de Smedt).

Ann Ceurvels

Biografie:
Ann Ceurvels is een Vlaamse actrice die vooral bekend is van haar naakt rollen in 'Niet Voor Publicatie', 'Windkracht 10' en 'Flikken'.

Andere tv-series waar ze in te zien was waren: 'Familie', 'Wittekerke', Diamant, 'Ons geluk', 'Thuis' 'Rauw!'', Costa!, ' Hof van Assisen' en 'De Makelaar' gespeelt.


Ann Ceurvels woont samen met haar vriend Tim Visterin Jr. Samen met hem heeft ze één zoon, Billy Toulouse, geboren op 7 mei 2003.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten