donderdag 24 maart 2011

Zone Stad actrice Lien Van de Kelder: "Laat Erika Van Tielen en Natalie Meskens maar de Vlaamse babes zijn" @ Vlaamse Actrices

Zone Stad actrice Lien Van de Kelder: "Laat Erika Van Tielen en Natalie Meskens maar de nieuwe sexy Vlaamse babes zijn".
Lien Van de Kelder stond jarenlang bekend als de babe met brains. Maar nu lijkt de media-aandacht wat geluwd. "Populariteit is relatief."
"Ik zal me niet langer naakt in een publieke sauna vertonen, maar verder heb ik niet veel last van mijn bekendheid. Ik vraag me bovendien af hoe waarheidsgetrouw die enquêtes zijn waarin je als babe wordt aangedragen. Ik ben er zeker van dat Nathalie Meskens en Erika Van Tielen hoger scoren nu. Populariteit is relatief en slechts tijdelijk. Ik vind het vooral lachwekkend", vertelt Lien Van de Kelder tegen Dag Allemaal.
"Het is een spel dat door anderen wordt bepaald. Laat Hanne Troonbeeckx, Nathalie Meskens en Erika Van Tielen nu maar eens de plaats van sexy Vlaamse babe invullen in de boekskes. Ik zie dat de mannenbladen hun pijlen nu richten op hen, en daar ben ik niet rouwig om."
Pittige verhaallijnen, meeslepende plotwendingen en een beeldtaal die vooruitloopt op vele andere Vlaamse reeksen (we citeren driewerf de perstekst): wat wil een mens nog meer van een zesde seizoen 'Zone stad'? O ja, even vergeten: een naaktscène van Lien Van de Kelder natuurlijk.
Lien Van de Kelder «Er zitten véél naaktscènes in dit zesde seizoen (lacht).»
 Maar ook eentje van jou?
Lien Van de Kelder «Hmmm. Er wordt wel één en ander bloot gesuggereerd, laat ik het zo zeggen.»
 Vertel: waar waren we ook alweer gebleven?
Lien Van de Kelder «Op het einde van het vorig seizoen had mijn personage een relatie met Brick - Geert Van Rampelberg. Ze raakte zwanger, maar als gevolg van een gevecht kreeg ze een miskraam. In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen zal blijken dat ze niet bij de pakken wil blijven neerzitten, maar de rug recht en doorgaat met haar leven. Ze trekt een stoere façade op, met een coole zonnebril en dito vestje en kortgeknipt, zwartgeverfd haar, maar na een tijdje blijkt dat ze zich vanbinnen nog altijd heel gekwetst voelt.
»Afijn, vervolgens begint ze aan een studie profiling. Ze schrijft ze een thesis over Maarten De Rijck, alias De Keldermoordenaar, die wordt gespeeld door Koen De Graeve. Die moet ze geregeld gaan interviewen in de bak, een beetje zoals in 'Silence of the Lambs'. Heel tof, om tegenover een acteur als Koen De Graeve te mogen spelen. Soms zit ik met zoveel bewondering naar 'm te kijken dat ik bijna vergeet wanneer het mijn beurt is om tekst op te zeggen (lacht). Ik steek echt wel wat van hem op.»
 Ik las dat je sinds enige tijd ook privéacteerlessen krijgt van theateractrice Camilia Blereau. Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Lien Van de Kelder «'t Zijn meer brainstormsessies dan lessen, in feite. Om de paar weken gaan we met ons tweetjes op restaurant, en dan vertellen we elkaar hoe we een bepaalde rol zien in een scenario dat we vooraf allebei gelezen hebben. Heel verrijkend is dat, om te zien vanuit hoeveel invalshoeken je een personage kan benaderen.»
 Betaal je ervoor?
Lien Van de Kelder «Zeg, daar antwoord ik niet op, hoor!»
 Oké dan, dit nog. Bij de opnames van vorig seizoen moesten twee van jullie stuntmannen met gillende sirenes worden afgevoerd: eentje was verkeerd neergekomen toen hij met een motor over een haag was gesprongen, de ander had vuur gevat na een misgelopen ontploffing. Liep het deze keer opnieuw zo'n vaart?
Lien Van de Kelder «Gelukkig niet. Zelf heb ik bij de opnames van de eerste aflevering wel een spierscheur opgelopen. Ik kon echt niet meer lopen: de scenaristen hebben een achtervolgingsscène in de Delhaize ter plekke moeten herschrijven.»
 Hoe hebben ze dat opgelost?
Lien Van de Kelder «Ze hebben de slechteriken er rap eentje voor de deur laten neerschieten, zodat ik die mens kon verzorgen. Slim bekeken, hè?»
Het zesde seizoen van 'Zone Stad' heeft zijn start niet gemist. Op maandagavond 28 februari zaten gemiddeld 743.395 live-kijkers voor hun televisiescherm gekluisterd, goed voor een marktaandeel van 35,5%. En de 3 dagen daarop hebben bijna 100.000 mensen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen al uitgesteld bekeken, waardoor de gloednieuwe avonturen van Lien Van de Kelder en Guy Van Sande al door zo'n 840.000 mensen gevolgd werden.
Op maandag 7 maart doet Koen De Graeve, die zijn stempel drukt op dit zesde seizoen, zijn intrede in de crimireeks met internationale look. De Graeve speelt de van seriemoord verdachte Maarten De Rycke, in wiens psyche Fien -gespeeld door Lien Van de Kelder- zich zal verdiepen voor haar eindwerk profiling. Naast Koen De Graeve, die in de loop van het hele seizoen te zien zal zijn, zien we in aflevering 2 onder andere Frank Dingenen, Tom Van Landuyt, Valentijn Dhaenens en Peter Michel aan het werk.
Jimmy, die door Els vervangen wordt tot hij volledig gerevalideerd is van zijn werkongeval, krijgt een telefoontje van iemand die meldt dat hij van het gebouw aan de overkant van het commissariaat wil springen. Fien(Lien Van de Kelder), Tom, Dani en Lukas kijken door het raam om te zien of ze de springer van daaruit kunnen spotten, maar worden samen met de andere collega's zwaar onder vuur genomen. Het is duidelijk dat de schutter wou afrekenen met  Dani's  team, maar op wie heeft hij het gemunt en waarom? Professioneel krijgt Lucas het zwaar te verduren en ook privé gaat het hem niet voor de wind. Tom en Fien gaan op zoek naar de sniper en rekenen hierbij op de hulp van Ronny, die terug in Antwerpen is opgedoken. Hij wil echter pas meewerken wanneer hij een officieel statuut van informant krijgt. In het gerechtshof lopen Tom en Fien Maarten De Ryck, 'de keldermoordenaar', tegen het lijf.
Goed voor al die kappers dat die vrouwen in Vlaamse politiereeksen zo vaak van coupe veranderen.
Maandag stond Lien Van de Kelder als inspecteur Fien met een korter kopje aan de aftrap van een nieuw seizoen van Zone Stad om duidelijk te maken dat ze taaier was geworden na haar miskraam. In het nieuwe seizoen van Code 37 zien we Veerle Baetens ook met korter haar, al is het nog altijd blond. Haar personage Hannah Maes worstelt ook met zichzelf, al was het maar omdat ze de verkrachters van haar moeder wil opsporen. Dat privéonderzoek wordt haar niet in dank afgenomen: Hannah krijgt de vrolijke vrienden van de dienst intern toezicht op haar dak.
In Code 37 duikt Clara Cleymans op als psychologe Vikki Renders. Baetens' personage Hannah moet bij Vikki in therapie gaan. Samengevat: een andere Hannah met kort, blond haar vanavond. Terwijl Veerle Baetens zelf tegenwoordig met een bruine coupe rondloopt: pas op 21maart begint ze met de opnames van Code 37 – De film. Na die opnames begint ze aan het volgende seizoen van de reeks.
Lien Van De Kelder heeft een spierscheur in haar dij opgelopen tijdens de opnames voor 'Zone Stad'. "Dagen moest ik inspuitingen krijgen en zat ik onder de pijnstillers", getuigt ze in TV Familie.
"Nu ik eindelijk mijn rechtenstudies beëindigd heb, dacht ik dat ik het wat rustiger zou krijgen. Maar de trein van 'Zone Stad' raast maar door. Het is zwaar en veel adempauzes hebben we niet. Vaak ben ik om 6 uur al onderweg en zit ik tot 's avonds laat mijn teksten in te studeren", vertelt Lien Van de Kelder tegen TV Familie.
"Ik probeer altijd in topvorm te zijn, maar bij een van de eerste opnames voor de serie liep ik een spierscheur in mijn dij op door over kasseien te lopen. Lastig, want na elke draaidag moest ik bij de kinesist mijn been laten intapen en inspuiten. ik zat dagen onder de pijnstillers. Het scenario moest worden aangepast, want doordat ik niet kon lopen, kon ik natuurlijk ook geen achtervolgingsscènes doen", aldus Zone Stad actrice Lien Van de Kelder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten