maandag 10 januari 2011

Ann Van den Broeck @ Vlaamse Musical Actrices

Ann Van den Broeck (1976) is een Vlaamse actrice en musicalster. Ze studeerde in 2000 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, afdeling musical.
Na haar opleiding speelde ze in de musicals The Hired Man, A little Night Music, She Loves Me, Merrily We Roll Along, Into The Woods, Dracula, Peter Pan, Edith en Simone en Beauty and the Beast.
Naast haar vele musicalrollen, is Ann Van den Broeck ook een bekend gezicht op de Vlaamse en Nederlandse televisie. Ze speelde onder meer Beata in de soap Thuis en dokter Iris Van de Vijver in Spoed. Daarnaast had ze gastrollen in onder andere Het Dreyse incident (Aspe), Witse en Zone Stad.
Als lyrische sopraan zong Ann Van den Broeck ook al mee in een aantal concertreeksen, waaronder Maxemillecorde onder leiding van Max Smeets en de Nieuwjaarsproms onder leiding van Dirk Brossé.
Ze werd in haar carrière al enkele malen genomineerd en won in 2004 haar eerste Vlaamse Musicalprijs voor haar rol in Merrily We Roll Along.
In februari 2008 ging Ann Van den Broeck met haar eigen productie Bakelietjes in première in de Arenbergschouwburg in Antwerpen en vanaf juni 2008 stond ze in The Last Five Years aan de zijde van Jan Schepens in heel Vlaanderen. Voor haar rol in deze musical won Van den Broeck haar tweede Vlaamse Musicalprijs in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol.
In de lente van 2009 bereikte ze de tweede plaats in het televisieprogramma Steracteur Sterartiest en mocht ze in de huid kruipen van Keizerin Sissi in de musical Elisabeth van Michael Kunze en Sylvester Levay, hiermee ging voor Van den Broeck een droom in vervulling.


Ann Van Den Broeck schittert als 'Sissi'.

In de Stadsschouwburg in Antwerpen vond gisteravond in aanwezigheid van tal van BV's - sommigen brachten ook hun kroost mee - de galapremière plaats van de Vlaamse versie van de musical Elisabeth , gebaseerd op het tragische levensverhaal van de legendarische Oostenrijkse keizerin Sissi.

De hoofdrollen zijn voor Ann Van Den Broeck, Jan Schepens, Anne Mie Gils, Marc Coessens en Dieter Troubleyn.

Voor Ann Van Den Broeck, die onlangs tweede eindigde in Steracteur sterartiest , komt een droom uit: 'Het is fysiek en vocaal een zware rol, maar deze musical stond op mijn verlanglijstje. Het is eer om Elisabeth te spelen.'

Op de première schitterde Belgische Babe Ann Van Den Broeck ook letterlijk. Ze droeg een replica van de beroemde stervormige kroonjuwelen van Sissi, met echte diamanten en wit goud, ter waarde van liefst 140.000 euro. De juwelen zijn de komende weken te bezichtigen in de Stadsschouwburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten