vrijdag 3 december 2010

Saartje Vandendriessche @ Vlaamse Actrices

 
Saartje Vandendriessche (Wilrijk, 28 februari 1975) is Vlaamse actrice, zangeres en omroepster bij de televisiezender één. Ze woont samen met haar Deense vriend Martin. Samen hebben ze een dochtertje Mille (20 mei 2009).
Saartje Vandendriessche is licentiate in de Sociale en Culturele Agogiek. Deze opleiding genoot zij aan de VUB.
Daarna volgde zij een acteeropleiding aan de Toneelschool (1997-1998) en aan de Internationale TV-School.
Actrice Saartje Vandendriessche
Vandendriessche was te zien in verschillende toneelstukken in heel uiteenlopende genres.
Saartje Vandendriessche brak door bij het grote publiek met haar rol als naakte paaldanseres in de VTM serie Matroesjka's.
 
In televisieseries was Vandendriessche onder meer te zien in Matroesjka's en Familie op VTM, in Kinderen Van Dewindt en Thuis op één en in Chris en Co op VT4. In het vierde seizoen van de televisieserie Costa! kreeg Vandendriessche een hoofdrol als het personage Inky.
Vandendriessche speelde ook de rol van juf Monica in de videoclip van het liedje De juf van fysica, gezongen door Spring (muziekgroep).
Saartje Vandendriessche speelde een hoofdrol in de in België verboden, geboycotte en miskende film " BLUE BELGIUM " The Mark Dutroux Connection.
 
In Blue Belgium werd de mooie babe Saartje Vandendriessche ontvoert, verkracht en verplicht te slikken. De film van Blue Belgium werd alleen op DVD uitgebracht.
Saartje speelde ook nog mee in Mijn Sport Is Top.
VRT omroepster Saartje Vandendriessche maakte door het showen van haar blote borsten als paaldanseres in een nachtclub in de VTM serie Matroesjka’s een blitz carrière.
 
In de serie Matroesjka’s zien we hoe Antwerpse vrouwenhandelaars jonge Russische en Litouwse meisjes rekruteren voor het Belgische prostitutiemilieu. Een harde crimi-serie met veel seks bloot erin.
Zowat alle bekende Vlaamse acteurs en actrices waren van de partij in deze fictiereeks, waarschijnlijk de beste sinds jaren. (kleine opsomming: Peter Van den Begin, Tom Van Dyck, Axel Daeseleire, Wim Opbrouck, Frank Aendenboom, Lucas Van Den Eijnde, Stany Crets, Saartje Vandendriessche, Hilde Heijnen, Tom Van Dyck, Mark Van Eeghem, Luk Wyns, Veerle De Jonghe en Manou Kersting)
 
Daarnaast deden er ook nog wat vrouwen mee; van dat vrouwelijk schoon uit Oost-Europa met een prachtig lichaam. Deze meisjes zorgden voor de nodige scènes functioneel naakt.
Haar presentatiewerk begon Saartje Vandendriessche in 2002 bij jongerenzender TMF. Dit heeft zij gedurende een jaar gedaan. Nadien was zij, van 2003 tot 2004, omroepster bij VT4. Zij presenteerde ook de VT4-kusttour.
Vanaf 2005 is Vandendriessche te zien als omroepster bij één. Ze verscheen dan ook in verschillende één-programma's, zoals Het Swingpaleis en De Laatste Show.
 
Toen Evy Gruyaert last kreeg van haar knie in het programma Vlaanderen Sportland, trainde Vandendriessche (samen met onder anderen Brahim en Gella Vandecaveye) verder om de halve marathon uit te lopen, wat zij uiteindelijk ook deed. Vandendriessche was ook een reporter voor De Rode Loper.
Radio-ervaring deed Vandendriessche in de zomer van 2006 op met het Radio 2-programma Buren in de zomer, dat zij presenteerde met Luc Verschueren.
In 2007 wordt Vandendriessche het nieuwe gezicht van Vlaanderen Vakantieland. Zij neemt de plaats in van Sabine Hagedoren.
Vanaf september 2008 is Vandendriessche een van de coaches van Junior Eurosong 2008. Zij coacht Elke Rammant (Geniet van elk moment) en Louis Heeren (In de echte wereld).
 
In het najaar van 2008 presenteert Saartje Vandendriessche samen met Ben Roelants het programma De Naaktkalender, waarvoor ze zelf ook naakt poseerde in een glamour fotoshoot.
 
Ook rond die periode is zij razende reporter voor het televisieprogramma Peter Live.
Nu presenteert Vandendriessche samen met Kevin Bellemans(Pretman) de Pretshow op Ketnet.
Samen met Tylaine Van den Broeck (pianiste bij Helmut Lotti) vormt Saartje Vandendriessche het groepje Black Fairy. Voorlopig ligt de groep echter even stil.
Saartje Vandendriessche werd later de nieuwe collega van VRT-omroepsters Katja Retsin, Geena Lisa en Yasmine, Andrea Croonenberghs en Evy Gruyaert.
 
Door het nakende zwangerschapsverlof van Katja Retsin kon Saartje Vandendriessche op één aan de slag als omroepster. Nieuw was het voor haar niet, ze was ook een lange tijd omroepster voor de commerciële zender VT4.
De Antwerpse, Saartje Vandendriessche (30) is Licentiate Sociale en Culturele Agogiek. Ze is het levende bewijs van een babe met brains en talent. Ze noemt zichzelf een vrijgevochten vrouw.
 
Eerder was ze al te zien als veejay bij TMF, speelde gastrolletjes in FC De Kampioenen, W817, Raf en Ronny, Thuis, Familie en Wittekerke, Kinderen van Dewindt en een pakte een grote in Costa. Ze ging naakt uit de kleren in Matroesjka's, poseerde in bikini voor P-Magazine en werd Miss Antwerpen.
Blue Belgium (1999) geregisseerd door Rob Van Eyck
met Paul Cassiers, Marc Crauwels, Saartje Vandendriessche en Nathalie-Jane Krits
De louche seksueel geobsedeerde Victor moet België op zijn grondvesten doen daveren. Daarvoor roept hij de hulp in van de smerige vrouwenhandelaar Phil en de onhandige Weinstein, die het vooral gemunt heeft op knappe sexy meisjes van in de 20 zoals Saartje Vandendriessche.
 
Met Blue Belgium probeert regisseur Rob Van Eyck een verklaring te geven voor wat er de laatste 20 jaar allemaal misliep met België, van 'De Bende van Nijvel' over de 'Roze Balletten' tot 'De Zaak Mark Dutroux'.
Saartje Vandendriessche werd gedwongen om verplicht te slikken in Blue Belgium.
Saartje Vandendriessche heeft duidelijk veel meer in haar mars dan een uitzonderlijk "Babe-gehalte"
Ze weet een bepaalde artistieke polyvalentie te koppelen aan de nodige background en noemenswaardige prestaties.
 
Eigenlijk is ze Licentiate Sociale en Culturele Agogiek. Maar u kent haar wellicht van heel wat anders.
Als actrice verdiende ze al haar sporen bij verschillende theatergezelschappen. Het Nederlands Kamertoneel, De Paerdestal van Napoleon,…
 
Ze zorgt continue voor haar eigen bijscholing. 3 jaar Internationale TV-school, toneelles aan de Academie van Lier, Notenleer, Gitaar, Viool,… Een zangopleiding kon haar ook nog ooit van pas komen en dus volgde Saartje Vandendriessche Klassieke zangopleiding bij Rachel Fabri en privé lessen bij David Davidse en Bart Bracke.
 
Tijdens LEVENSLIJN 2002 werd ze gerecruteerd in het Gospelkoor van de VTM Soapband, waar o.a. ook Kate Ryan en Tess Goossens hun eerste stapjes zetten.
Saartje Vandendriessche blijft nooit echt bij de pakken zitten. Ze schopte het in 2002 tot TMF vj. Met een bijhorende populariteit die een mens geen windeieren legt.
 
Er volgden dan ook enkele Film en TV rollen in o.a. Blue Belgium, Zone Stad, Aspe, FC De Kampioenen, Familie en een naaktscènes als paaldanseres in "Matroesjkas"
Op dit moment is Saartje Vandendriessche één van de attractieve omroepsters bij één en is ze zangeres in de akoustische popgroep 'Black Fairy'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten